Tre måneder til jul!

Og de som kjenner meg vet hva det betyr: Da er det bare to måneder til juleverksted! 
Siste helgen i november hvert år inviterer jeg gode venner til juleverksted hjemme hos meg. Siden jeg ikke bor på samme sted som de fleste av dem nytter det ikke med bare en kveld (som forøvrig sikkert også ville være hyggelig), så jeg ber dem komme en hel helg. Fra fredag morgen til søndag kveld, altså. Jeg har vært heldig og fått fredagen fri fra jobb de siste årene så jeg kan motta de første gjestene så tidlig de bare vil. I år er det enda bedre, for selv om alt går en del langsommere med en baby i huset, så har jeg faktisk fri hver eneste dag frem til da! I løpet av helgen baker vi, koker karameller og marmelade, lager konfekt, sysler og pusler med dekorasjoner, kort og andre juleting, dypper lys, og spiser masse. Selvfølgelig hører vi på julemusikk og ser julefilmer, og jeg prøver å ha gløgg tilgjengelig til enhver tid. Og så er det risengrynsgrøt (risgrøt heter det vel her) til frokost. Alle kan komme og gå som de vil, om de vil innom for noen timer eller en dag eller en full tredagers spiller ingen rolle bare de lover å kose seg!
Jeg lager fullt program for det som foregår på kjøkkenet, med poster fra tidlig morgen til passe sen ettermiddag, og så fordeler vi oss mellom kjøkken og stue underveis. Det er ikke alltid plass til alle på kjøkkenet, men i stuen er syslebordet og der er det jo også litt å finne på. De som har egne prosjekter de holder på med, som julekalendere eller annet tar dem med hit. En av venninnene mine ser jeg faktisk nesten bare denne ene gangen i året, og da er det ekstra fint at det er til akkurat den anledningen. Vi har utvekslet adventskalender oss imellom de siste 12-13 årene, og den tradisjonen akter jeg å opprettholde.
I denne sammenhengen er det forøvrig helt fantastisk at vi eier et helt hus, så det er plass til at alle som vil kan overnatte. Det er en fast kjerne som kommer igjen hvert år, med litt variasjon om det kommer tilskudd til vennekretsen, om noen bor i Norge ett år og slikt, men som regel er vi rundt åtte-ti personer. I år er det bare en av dem som bor tett nok på til at hun sover hjemme hos seg selv (tror jeg), men resten skal få plass. Jeg gleder meg!
Stikkord:

Én kommentar

Kristin

25.09.2007 kl.17:17

Jag ser framemot tante juls juleverksted!! Ho ho ho :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits