Etter juleverksted

Siste gjestene har nettopp dratt og roen senker seg i hjemmet... Tre dager med intens hygge er over for i år. Julen er offisielt påbegynt; juletreet står i vinterhagen og glitrer og skinner med masse pynt og lys. Juleduftlyset på do har brent ned, men jeg har et nytt å erstatte det ned. Duft av pepperkaker, sjokolade, gløgg, krydderte, karamell, varm stearin og diverse andre juleting svever omkring og blir nok hengende igjen i noen dager til. 
Vi har kokt fløtekarameller, sjokoladekarameller, fikensyltetøy, sitronkrem og marshmallows-konfekt, bakt pepperkaker og sjokoladehonningkaker, laget brente mandler og skumgodis, og de fantastiske trøflene med svisker og likør. Vi har vandret langsomt i ring rundt en kjele med smeltet stearin med bare levende lys tent i stua. Vi fikk frostvær og vindstille på fredag kveld, så gløgg- og bål-stunden vår ble helt perfekt! På lørdag var det overskyet men under null, og en liten stund fikk vi tilogmed snø! Når en legger til julestemning, smil og masse gode venner blir det til en fantastisk fabelaktig og minneverdig helg, perfekt, sånn som jeg ønsket meg det. JEG har i alle fall kost rompa av meg, og jeg håper (og tror) at de andre også gjorde det, og at alle kom i julestemning, som hensikten var. Jeg er kjempeglad for alle som kom!!!
Det pleier å tynnes litt ut i rekkene når søndagen kommer i en slik helg, men i år var det "tynnere" enn ellers; vi ble bare tre til frokost, og det fortsatte vi å være helt til klokka fire da jeg plutselig ble alene igjen. Med deilige trøtte og tilfredse Sixten. 
Nå kommer snart mannen min hjem også, etter å ha tilbragt helgen i mindre julete omgivelser. Det blir fint.
Stikkord:

3 kommentarer

25.11.2007 kl.17:14

Jeg er hos K og har spist hjemme lagde karameller, kjempe gode !

Kristin

26.11.2007 kl.09:36

Ja det var en väldigt trevlig helg!! Jag tyckte mina 50 kronor payed off well, eftersom jag fick med mig en hel påse med gott hem!! (Lasse var alldeles för mätt för att stoppa i sig godis i går kväll, och Marte åt för mkt tortelini, så det är fortfarande massa godis kvar!) :) -du och Sixten kanske vill komma hem till mig och baka lussekatter och kanelbullar nån dag?! ..jag vill baka snart, du smittade mig med julstämningen i helgen ;)

Tante Jul

27.11.2007 kl.10:42

Kristin: Så fint at du kom i julestemning! Neste år vil du kanskje bli litt lenger? Jeg har et helt hus å parkere gjester i... Du skulle vært her på fredagskvelden,med bål og gløgg og marshmallowsgrilling i mørket og frosten...

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits