Når man virkelig vil...

Når en virkelig, virkelig, vil noe, da får en det gjerne til. Det gjelder å være fokusert, det gjelder å se målet klart fremfor seg. Noen ville si at det gjelder å visualisere at en får det til. 

Jeg sier at det gjelder å vite. 

Nå har jeg levd i trettito år. Jeg har tilbragt urimelig mye tid med å føle meg mislykket, med å føle at jeg ikke har fått det til. Men om du på et gitt tidspunkt hadde spurt meg nøyaktig hva det er jeg ikke har fått til, altså hva det er jeg har villet, da tror jeg ikke du hadde fått et vettugt svar ut av meg. Jeg har villet bli berømt. Ja, men berømt for hva da? Jeg har villet få en god jobb, med høy status og høy lønn. Nåja, men hva er det jeg har villet jobbe med? Jeg har villet ha den ene eller andre mannen - mest sannsynlig bare fordi jeg visste jeg ikke kunne få ham. 

Jeg har aldri, aldri satt meg et helt konkret mål og så jobbet for å oppnå det. Jeg har alltid vært usikker på om det var rett, eller jeg har latt meg avlede av andre ting underveis. Jeg har ikke vært "consistent". Jeg setter hindre i veien for meg selv: Jeg vil ... men da må jeg gjøre det ene eller det andre først. Jeg vil ... men det går nok ikke fordi...

Det ville vært fint å avslutte dette innlegget med at nå har jeg endelig funnet et mål med livet mitt, eller en metode for å oppnå noe bestemt, eller i det minste at nå(!) blir det forandringer her i gården. Men slik er det ikke. Egentlig har jeg skrevet alt dette fordi jeg tenkte på sønnen min, på hvor naturlig det faller han å bare ville ting, og så gjøre dem. Det er ganske fantastisk, i grunnen. Han trenger ikke å jobbe for å fokusere på et mål; han bare rett og slett vil ting. Og jobber for å få dem til. Hele tiden. Og så blir han så glad når han får det til!

Det ligger noe der. Noe skikkelig smart og helt innlysende, som jeg av og til nesten skjønner.

Mens jeg gremmes over meg selv kan vi jo nyte dette bildet sammen. Det er av Sixten, i full gang med å oppnå ett av sine mål.
dscf2471

Én kommentar

AudM

17.03.2008 kl.21:40

Jeg tror rett og slett at du er the one til å stole på i hele selvbruningsvisvasset, takk!Nice ass btw;)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits