Kjendiser og produktplassering

Det er vel allment kjent nå at en kan skaffe seg kjendisstatus ved å være en flittig, heldig og flink blogger. Om en attpåtil vil låne ut sitt gode navn og rykte til diverse reklameformål kan en tjene penger, også. Det er jo fint, ihvertfall for dem som vil selge noe; motebloggere er jo riktig billige modeller, og tenk alle annonseringspengene som kan spares!

Jeg har litt vanskelig for å se hva som er forskjellen på en blogg med noen hundre lesere og en med flere titalls tusen. Veldig mange av dem skrives av pene jenter i syttenårsalderen, som forteller om skoledagen, vennene, kjæledyrene og de seneste innkjøpene sine. Jenter som altså ikke egentlig sier noen ting. Jeg skjønner ikke hvordan det kan ha seg at noen kan laste opp et bilde av seg selv, tatt i speilet, med teksten "topp: Gina Trikot - tights: HM, veske: Balenciaga - sko: Bianca", og så få 173 kommentarer i løpet av en time. Hva finnes det å kommentere, liksom? 

Nå, men det var ikke det jeg hadde tenkt å skrive om. Det har seg slik at jeg har lest bloggen til en ung jente en stund. Jeg fatter ikke hvorfor, for nesten hver gang jeg leser tenker jeg på hvor oppgitt jeg blir over mennesket og at jeg kaster bort tiden min. Kanskje det er fordi jeg synes synd på henne. Hun er tenåring og har alle de typiske problemene en tenåring har (dette er ikke en moteblogg, men jeg tror hun har en del lesere allikevel, og mange av dem er sikkert menn). Hun synes hun er feit og stygg, krangler med moen sin, og henger seg opp i den ene slemme gutten etter den andre. Og her er saken jeg ville nevne. Nå for tiden er hun desperat betatt av en fyr som åpenbart bare vil ha henne når det passer ham, og som ellers ser ut til å ta for seg blant resten av befolkningen. Jeg hører at det er flere unge kvinnelige bloggere som skriver om samme fyren, nemlig. Det er jo genialt! Her snakker vi produktplassering på et helt nytt nivå! Fyren burde skaffe seg jobb i reklamebransjen eller noe, for han har helt åpenbart talent. Her sørger han stille og rolig for å bli kjendis ved å dukke opp jevnlig i et av tidens største medier, og det på behageligste måte for ham selv. Vifte litt med snoppen her, gå på en fest der, dumpe en jente for å prøve ut den neste, så tilbake til førstemann så hun ikke mister interessen, akkurat som drittsekker har gjort i uminnelige tider, med forskjellen at nå skrives det om ham for hver nye ting han gjør. Fantastisk.

Hatten av for ham, og takk og pris at jeg ikke er seksten lenger.

Én kommentar

jonna

16.06.2008 kl.09:23

Jammen sånn er det jo, det finnes sikkert en hel haug med folk som synes de bloggene er spennene å lese; som synes det er interresant å se hva andre shopper, hvordan de setter det sammen, og hva slags accessoirer de bruker til. (og at bildene er fine å se på).Jeg, derimot, leser nesten utelukkende hageblogger fordi jeg synes det er spennende å se hva andre gjør i hagen sin, hva de får tak i på sine lokale hagesentre og hva slags dill de plasserer rundt i hagen (og fordi jeg liker å se på bildene), og der kan man komme over 49 kommentarer om et bilde av en mosegrodd stige, en karaffel med rabarbrasaft på en gammeldags duk eller en fin blomst.Ikke sikkert de 17 år gamle jentene skjønner seg på dèt heller....

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits