Juleverksted

Siste helg i november hvert år arrangerer jeg juleverksted. Det varer hele helgen (tre hele dager til ende, faktisk!) og jeg inviterer en mer eller mindre fast krets av venner. Venninner er vel mer korrekt, for dette er et rent jente-arrangement. Da sørger jeg for å ha huset julepyntet og klart, og jeg har velkomstgløggen klar og kongerøkelsen tent når gjestene begynner å komme. Det er fantastisk hyggelig! Sammen baker og koker vi juleknask i mange varianter, vi går turer i snøen (om vi er så heldige at det har snødd, selvfølgelig), ser på julefilm, dypper stearinlys og spiser risgrøt med kanel til frokost. Det er en skikkelig juleboost både for meg og vennene mine.

Selv begynner jeg selvfølgelig planleggingen av årets høydepunkt flere måneder i forveien. Jeg setter opp program for kjøkkenaktivitetene, for det er mye logistikk inne i bildet om vi skal rekke å lage så mye godt som mulig. Jeg må bestemme hvilke oppskrifter vi skal lage - noen favoritter går igjen år etter år, men vi liker å prøve nye ting, også :).
Og så må det beregnes hvor mye tid alt tar, både koke- avkjølings- og pakketid, og noen ganger må jeg passe på at to bestemte ting ikke lages samtidig fordi de skal lages i samme form eller gryte. Ingrediensene må beregnes og kjøpes inn, også, og i det hele tatt er det mye som skal klaffe. Om det så virkelig klaffer når det kommer til stykket, se, det er en annen sak. I alle fall har jeg alltid et klart program å gå etter, plottet inn per halvtime, og med lufteturer beregnet inn i det hele. Og så passer vi på å KOSE oss, også.

Akkurat nå er det største dilemmaet mitt hvilket bakgrunnsmotiv jeg skal velge til invitasjonene i år. Invitasjonene går ut med post, for det er så hyggelig å få noe annet enn regninger i postkassen. Jeg gjør dem så julete jeg kan, så alle kan begynne å glede seg. Nå konstaterer jeg at jeg atter en gang IKKE har hamstret A-frimerker med julemotiv, og det er jo dumt. Men det ordner seg nok på et vis.

I alle fall lurer jeg på om jeg skal bruke dette motivet:
billed2

eller dette:
billed11

Eller kanskje dette:
billed13

Eller... tja... Dette?

billed19

Det er mange alternativer. Heldigvis finnes det mange år og mange juleverksteder fremover, også!

Stikkord:

8 kommentarer

hk

02.07.2008 kl.18:04

Har du vært på Posten og spurt om de har julefrimerker da? :-)

Tante Jul

03.07.2008 kl.08:37

Har ikke spurt på Posten ennå, nei. Men da jeg gjorde det i fjor ble de bare stående og stirre på meg. Det var i oktober... Jeg har tenkt på å få laget egne Tante Jul-frimerker, men jeg kvier meg litt for fotosession, og så er det dyrt.

hk

03.07.2008 kl.09:23

Jammen nå er det jo JULi... :D De burde da i det minste ha litt humoristisk sans kombinert med et ønske om å hjelpe kunden med å finne det de vil ha! Men for all del, jeg vet inderlig godt at Posten ikke alltid er så gode på noen av delene.

Bestefar

03.07.2008 kl.15:33

Likte det første og siste best :) Her har de igjen julefrimerker ennå. Du kan prøve å spørr på forskjellige steder ;)

jonna

03.07.2008 kl.16:03

Jeg stemmer på nummer 3, han nissen så sånn passe corky ut.Eller nummer1 (koselig og tradisjonelt).Håper tennene dine blir bra til karamellsesongen.

Tante Jul

04.07.2008 kl.09:22

Oi, karamellsesong! Det minner meg om at jeg skylder deg og HK karameller fremdeles, etter lese-utfordringen dere taklet så fabelaktig. Jeg lover at de kommer snart!

hk

04.07.2008 kl.10:59

:D Mmmm...

Tante Jul

04.07.2008 kl.13:52

Jeg heller litt mot nummer 1 selv også, eller nummer 2. Nummer fire er også fin, men jeg tenker litt på hvor sterke farger og hvor mye svart som er på dem. Jeg skal nok duse dem ned uansett, men det ville være trist om vitale deler av invitasjonsteksten skulle bli uleselig...

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits