Mailen som ikke ble sendt

"Kjære alle sammen!

I dag var min siste dag i denne jobben. Jeg har vært her i to år og åtte måneder, og har hatt det fint. Jeg har hatt hyggelige kolleger og kunder, og jeg har stort sett hatt en fin hverdag. Men nå er det altså slutt.

Min nye jobb ligger nær der jeg bor, og jeg vil spare mange timer hver uke på ikke å måtte pendle. Dette er en god grunn til å skifte jobb. Men de av dere som kjenner meg vet at det bare var et tidsspørsmål før jeg skiftet jobb, uansett. Den mest tungtveiende grunnen til at jeg har sagt opp er nemlig dette:

Jeg er en ærlig person, kanskje den mest ærlige personen jeg kjenner. Jeg har vanskelig for å takle uærlighet. Å jobbe under en sjef som har løgn, manipulasjon og bakvaskelse som sine fremste arbeidsverktøy er ikke noe jeg kan tåle i lengden. En skal kunne stole på sjefen sin. Om en har hatt en samtale med sjefen bak lukkede dører vil en ikke høre deler av samtalen gjengitt av andre. Personlig vil jeg også helst slippe å høre nedsettende kommentarer om kollegene mine, om det nå gjelder arbeidsinnsats, privatliv eller kroppsbygning. Om jeg har fått en beskjed muntlig og har forholdt meg til den, vil jeg slippe å få en serie mailer med utropstegn og fete typer med kritikk for at jeg har gjort som jeg fikk beskjed om, med kopi til alle og enhver. Jeg vil vite at informasjon som kommer fra sjefen også har blitt lest av sjefen. Jeg vil at kolleger som kommer med ideer skal slippe å bli avspist med at ideene er uinteressante, for et par uker senere å se samme ideer med en litt annen formulering sendt på fellesmail som sjefens egen. Om en kollega sier opp stillingen sin er det ikke hyggelig å høre sjefen si "nå blir jeg endelig kvitt den hurpa" i lunsjen. Om jeg er syk og må gå hjem vil jeg ikke etterpå høre at sjefen har sagt til folk at jeg lyver for å slippe å jobbe. Jeg lyver IKKE!

Kall meg gjerne uprofesjonell eller naiv, men et menneske som gjør alle disse tingene og mere til klarer jeg ikke hverken å respektere eller stole på. Jeg vet at ledelsen har fått beskjed om menneskets oppførsel fra flere hold, men jeg ser ikke en reaksjon. Det er mulig klagene bare ikke har nådd rett person. Men det er også mulig at ledelsen her i firmaet er mer opptatt av budsjetter enn trivsel. Sier det dere ingenting at avdelingen har mistet fire ansatte i løpet av halvannet år, og at den står i ferd med å miste en femte?

Vel. Dere har mistet meg.

Takk for årene jeg fikk i firmaet. Takk for blomster og kake. Takk for meg."

9 kommentarer

jonna

01.08.2008 kl.09:48

Hurra!

kristin

01.08.2008 kl.10:10

du som har hatt det sånn på jobben?eller er det sånn skrekkhistorie opplegg?for det høres fælt ut..

Tante Jul

01.08.2008 kl.10:32

Jonna: Ja, hurra! Det føles fint å endelig være ferdig.Kristin: Helt sant! Jeg hadde så lyst til å si noen av de tingene i avskjedsmailen min da jeg gikk i går. Eks-sjefen min fortjener... hmm... å bli rundlurt og bedratt av noen han stoler på og bli sittende igjen og føle seg hjelpeløs, samtidig som han får sparken. Eller bare å bli hengt opp etter testiklende og satt til å dingle frem og tilbake. Jeg har litt vanskelig for å være en god kristen og vende det andre kinnet til når det gjelder ham.

Mari

01.08.2008 kl.16:46

For en fryktelig sjef! Jeg håper jeg aldri blir satt i den situasjonen! Men ikek la deg knekke.

Tante Jul

01.08.2008 kl.17:43

Mari: Jeg unner ingen å jobbe under en slik sjef, men noen takler det sikkert bedre enn meg. Jeg lot meg faktisk knekke litt, en stund. Jeg får satse på at det er en av tingene jeg vokser på...

ingrid

02.08.2008 kl.11:46

Så bra du har tatt skritte ut og sluttet, ingen fortjener å ha det sånn på jobb. Lykke til med den nye jobben;)

Marte

04.08.2008 kl.22:29

Trist at det ble som det ble..

Masse lykke til i ny jobb :-)

Lotte

16.08.2008 kl.18:41

Er det ikke i slike tilfeller man har verneombud? Jeg hadde nok også skiftet jobb, arbeidsmiljøet er veldig viktig. Trives du i den nye jobben din da?:)

Tante Jul

16.08.2008 kl.20:47

Jeg trives bra i den nye jobben og har ingenting å utsette på sjefen. I gamle jobben gikk jeg en gang til fagforeningen og oppnådde å få lov til å komme ti minutter senere på jobb hver dag i stedet for femti minutter for tidlig. Det var veldig fint. Men ellers vet jeg at flere har klaget, til diverse instanser i firmaet, men det ser ut til at det er budsjettene som teller mest. Stakkars alle dem som blir igjen!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits