Om å glemme

Tidligere kunne jeg ikke skjønne hvordan store viktige ting kunne gå i glemmeboken, sånn uten videre. Hele kulturer med kunnskap om båtbygging, navigasjon, urter og masse annet bare sank ned i ingenting, og ting må finnes opp påny. Å bygge en pyramide er ganske avanserte greier, og så uten kraner, gravemaskiner og dynamitt, tilogmed! (Eller kanskje de hadde alt det der, bare at vi ikke har funnet spor etter det). Det er bade et fåtall mennesker i dag som kan farge ull, karde, veve, spinne, og mange vet ikke engang at de kan plukke kjerringrokk og bruke mot urinveisinfeksjon, eller at det hjelpeer å gni løvetann på stedet du har brent deg på brennesle. Og hvem kan bygge en tønne av planker og metallringer nå for tiden? De som kan det heter "bøkkere", og en kan få støtte til utdannelse og læretid, siden faget klassifiseres som verneverdig håndverk. Så vet du det.


Men altså; i dag har jeg blitt minnet om hvor lett det er å glemme ting, selv viktige, nyttige ting som en trodde en hadde lært for all tid. Etter at jeg sutret over forkjølelsen min skrev snille Suziluz en kommentar og tipset meg om ingefær- sitron- og honning-te som kur. Det virker. Og det visste jeg vel! Jeg har da laget nesten akkurat det mange ganger! Jeg lærte det av en "gammel gris" jeg datet en gang, han var en riktig hyggelig italiener som var omtrent på alder med faren min. I tillegg til ingefær og sitron puttet han i litt gunpowder-te for å få rundere smak, og litt chili for å få enda mere piff, men prinsippet var akkurat det samme som Suziluz fortalte om.

Som jeg hadde glemt.

Takk og takk.

dscf3613
Stikkord:

2 kommentarer

Suziluz

26.08.2008 kl.22:33

Varsågod! Haha... jag har också lärt mig det av en man jag träffade för ett antal år sedan... också äldre, men en stilig halvrysk jude i mitt fall. Hahaha...

Hanne

27.08.2008 kl.16:21

Syns ikke han var slik en gammel gris , men det er kanskje fordi han var på min alder--he. Og den teen er god i alle fall .

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits