Kirkeforening

Jeg rakk ikke å bake eplekake til kirkeforeningen, for jeg gjorde som legen sa og syklet en tur. Nåja, jeg syklet et stykke, parkerte sykkelen og smatt inn i skogen og plukket sopp. Så syklet jeg tilbake.

Men selvom det bare ble en liten pose karameller fra meg på premiebordet ble det en veldig hyggelig kirkeforening.

Koret jeg pleide å synge i var fulltallig (Da er de ni! Jada, det er bare åtte på bildet, men det er fordi en av dem sto over den ene sangen)
dscf3927

Den klassiske kirkeforeningsmaten ble servert; spiralloff, wienerstang og julekake.
dscf3928

Og så var det åresalg. Mine lodd som du ser her var ikke blant vinnerloddene.
dscf3929

I tillegg hadde vi en gjest; en pensjonert prest som fortalte om et vikariat han hadde hatt i Sjømannskirken i Los Angeles. Han snakket både historie og geografi (visste du at California har vokst opp rundt 21 misjonsstasjoner, og at det er derfor det finnes så mange byer/steder der som begynner på "San" eller "Santa"? San Fransisco, San Pedro, San José, Santa Barbara etc... Det visste ikke jeg!), men det jeg husker best er det han fortalte om den gangen de skulle bygge norsk sjømannskirke i byen på femtitallet (?). Presten var på utkikk etter en tomt, og en dag han var ute og gikk fant han en som var perfekt. I en bakke, med utsikt over havnen, flotte solforhold og riktig størrelse. Han fant ut hvem som eide tomten (det var en enke) og gikk for å be om å få kjøpe den. "Nei, ikke tale om," sa damen. "Gud har sagt til meg at på den tomten skal det bygges en kirke, så den selger jeg ikke!" Tenk så glad damen ble da presten fortalte at det var nettopp kirke han trengte tomt til, og så glad presten ble da han fikk vite at Gud hadde sagt at tomten skulle få en kirke! Det var to bønnesvar på en gang, det! Nesten som et kinderegg, bare bedre, for jeg tror de ble gladere for to bønnesvar enn hvem som helst ville blitt for "tre ting på en gang" i kinderegget.
Stikkord:

Én kommentar

Britta

09.10.2008 kl.19:25

Oh, I thought I had said something along the way about the California missions! The road that went from mission to mission is El Camino Real, which is still a road today, and it is one block away from my house. If you ever get to come visit me, I can take you to several missions around me easily. Some have been remodeled so much over the years, but some are still as they were originally. They are very nice to sing in. I have sung in Mission Dolores which is now a cathedral in San Francisco, and Mission Santa Clara many times, which is about 5 minutes from my house. :) Mission Santa Barbara is one of the most beautiful I have seen though since their gardens are amazing.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits