Jeg blir kvalm

Jeg var nettopp inne og leste litt på kristenblogg.no. Det er ikke noe jeg har gjort særlig ofte; jeg er vel kanskje ikke den mest engasjerte kristne en kan tenke seg. Men i alle fall: Det pågikk en debatt om homofili - hvorvidt det går an å være kristen og homofil samtidig, og om det er følelsene eller sexakten som er en synd innenfor homofilien, etc. Slike debatter kjører og går sikkert hele tiden; jeg får ganske raskt spørsmålet "hva mener du om homofili?" når jeg forteller at jeg er kristen. På dette forumet var det et innlegg skrevet av en som kalte seg KNA. Innlegget var kjempelangt, pepret med store bokstaver og bibelsitater, og budskapet der var riktig tydelig. Det går IKKE an å være homofil og kristen, for selv tanken på sex med et menneske som ikke er din (heterofile) ektemake er en synd. En må vende om og være ydmyk overfor Gud og en kan ikke innbille seg at en kan si at en elsker Jesus, og så samtidig fortsette å leve et syndig liv, og om en prøver å leve rent så prøver en uansett ganske sikkert ikke hardt nok, og i det hele tatt, om en er fornøyd med å bo i denne møkkaverdenen har en ikke fattet poenget, og halleluja så godt det blir den dagen Gud kommer og tar oss rettroende hjem til seg.
Mens jeg leste utlegningene til denne mannen (jeg regner med at det er en mann, av en eller annen grunn) merket jeg at ansiktet mitt forvrengte seg i et uttrykk av vantro og vemmelse. FYSJ! Hva er dette for en person som fordømmer andre så til de grader? Greit nok at han mener at homofili er en synd, men hvor ble det av nestekjærligheten og ydmykheten som Jesus vil at vi skal vise? Hva skjedde med å be for dem som ikke tror? Det var i hvert fall ikke mye ydmykhet synlig hos KNA-mennesket, som jeg bare oppfattet som arrogant, fordømmende og selvforherligende.

Takk og pris at ikke alle kristne er slik.
Stikkord:

9 kommentarer

Bestefar/Bestemor

08.10.2008 kl.18:17

Homofili sier imot Bibelen, rett og slett. Ikke mer å si om den saken :)

Karoline R.

08.10.2008 kl.19:10

Jeg synes det er litt irriterende når kristne dømmer andre, for i følge bibelen er jo det Gud sin oppgave? Eller tar jeg helt feil?

Suziluz

08.10.2008 kl.19:39

Bestefar/Bestemor: Ja, men enligt Bibeln så bör också vuxna män låta bli att klippa sina skägg. Om man ska läsa Bibeln bokstavligt blir det väldigt svårt att leva i vår vardag, i våra liv som de ser ut idag. Tiderna förändras, så är det bara. Jag är själv inte aktivt troende, men jag har vänner som är det och respekterar deras tro fullt ut. Just för att deras tro också inbegriper respekt för mig och mina värderingar. Jag tror att det viktigaste, i grund och botten, är att försöka se på sina medmänniskor med värme och just respekt - och räkna med att i alla fall de flesta människor man möter tänker över sina liv och sina övertygelser. Att ha respekt för att vi tänker, känner och tycker olika. Och att i stället för att fördöma andra gå till sig själv och fundera över varför man blir så provocerad av andra människors val, val som strängt taget inte har med en själv att göra. Kanske att det är stort nog, tro eller inte tro, att bemöda sig om att själv försöka leva sitt liv så gott och riktigt man förmår?Och Tante Jul - tack så jättemycket för karamellerna! :)

Vibeke

08.10.2008 kl.21:53

Er kristen jeg også men sånt blir jeg KVALM av altså, enig med deg i det du skriver!!!TUSEN millioner takk for verdens deiligste karameller :O)NAM-NAM!!!!!Jeg er heldig :o)Klem

Tante Jul

08.10.2008 kl.22:06

Bestefar/Bestemor: Det var ett av poengene til KNA også, men i tillegg ble det sagt så veldig mye annet som bare ble så fryktelig feil og ondsinnet i mine øyne!Karoline R: Jeg er enig med deg; det er ingen av oss som har rett til å dømme andre. Samtidig er det så utrolig lett å gjøre det, ikke som kristen mot ikke-kristen, mener jeg, men sånn til daglig. Selv må jeg rett som det er irettesette meg selv når jeg merker at jeg holder meg for "bedre" enn andre, snillere, smartere eller lignende. Det kan godt hende at jeg i isolerte tilfeller kunne ha rett, men jeg vil IKKE være hovmodig (det er visst en av de sju dødssyndene, tilogmed, om jeg ikke husker feil).Suziluz: Bare hyggelig, dem hadde du jo jobbet for!

Tante Jul

08.10.2008 kl.22:09

Vibeke: Som jeg sa; jeg er glad for at ikke alle kristne er slik :)Og karamellene vant du jo...

Hanne

09.10.2008 kl.23:12

Selve det å syns at en må be for dem som " feiler eller ikke tror" er jo å sette seg selv over andre . Fordømmelse hører nok andre til enn den høyere makten . Stakkars villedte

KNA -- men jeg vil ikke be for ham/henne -det får hun/han gjøre sjøl .

Elin

16.10.2008 kl.11:51

Jeg skjønner ikke hva som er så galt med det. jeg er det ikke selv men har venner som er det. Jeg er da like glad i dem om det jeg vet de har de samme interessene som meg at de forelsker seg i gutter. Bibelen sier også at gud skal elske alle.. tenker de kristne noen gang på det?

Tante Jul

16.10.2008 kl.15:34

Elin: Jo, VI kristne tenker på det, det meste av tiden. Dessverre er det en del kristne som IKKE gjør det, også, og det er ille.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits