Frem og tilbake er like langt

Nå har jeg nettopp fått melding om at de siste gjestene kom seg vel på bussen og er på vei hjemover. Da har jeg en hel ettermiddag og et helt hus for meg selv, og nesten ingenting å rydde fordi jeg har så flinke snille venner!
Hele programmet ble endret påny i går. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å revolusjonere juleverkstedet ved å ta bort en av de mest populære oppskriftene, og ved å kutte ut en av hovedaktivitetene på lørdagskvelden, nemlig lysdypping. Lysdypping skulle erstattes med lanternegang; meningen var å gå en tur i mørket med selvlagde lanterner, mens vi sang julesanger for alle som måtte være innenfor hørevidde. Vel, slik gikk det altså ikke helt... Fløtekaramellene ble borte som tenkt, og erstattet med bjørkeknekk og sjokoladekarameller, så så langt var det greit. Men så var det de der lanternene, da. Jeg hadde ikke engang fått skaffet alle materialene vi trengte. Og så ble jeg som vanlig hengende på kjøkkenet, både for å hjelpe til og fordi jeg i grunnen trives best der. Så jeg tenkte meg lenge og grundig om og kom frem til at, vet du hva? Jeg har MASSE lysestumper. Jeg har hvite, røde, grønne, gule, blå... Og jeg har svart og grønn lysfarge. OK, svarte lys til jul er ikke aktuelt, men grønn? Mjaaa, det er vel litt julete? Første året vi dyppet lys var de gammelrosa, for det var den fargen vi laget på juleverksted på skolen hjeme i bygda da jeg var liten. De to neste årene var lysene lilla, så folk kunne lage noe å putte i adventsstakene sine. I min adventsstake har jeg hjemmedyppede lys i år. I alle fall bestemte jeg meg for at vi skulle lage lys i år også. Det er en god tradisjon, og flere gjester hadde gitt uttrykk for at det var en merkelig ide å kutte den posten. Så da ble det lys! OG, vet dere en ting til? Med alle de grønne, gule og blå lysestumpene jeg hadde ble det ikke bare nok stearin til at det var unødvensig å tilsette kjøpe-lysmasse; det ble tilogmed en fin farge, uten å bruke fargestoff! Fantastisk. Ingen av oss hadde øvd på julesangene jeg hadde kopiert og lagt ved invitasjonene, men vi greide å oppdrive nok kopier til at alle kunne lese tekstene mens vi gikk. Å, det var så hyggelig!
Det som ofte gjør at lysdypping er en tidkrevende aktivitet er at lysmassen bruker lang tid på å smelte og få riktig temperatur. Det løste vi ved at vi gjorde alt klart tidlig på kvelden, og så satte vi det til smelting mens vi så julefilmen vår. Etterpå var det riktignok allerede sent, rundt elleve, men vi hadde en veldig hyggelig time rundt gryta, og vips! var vi ferdige. Joda, lysdypping på juleverksted er en tradisjon verdt å holde på.

dscf4321
Her sitter Charlotte, Kia og jeg og klipper bort svarte vekestumper fra lysrestene, så vi slipper misfarging og klumper på lysene våre.

dscf4326
Rundt og rundt stearingryten med tekstark i hendene. Kombinasjonen av at noen av oss sang litt surt *kremt, rødme*, at stakkars Juliet ikke kunne hverken tekst eller melodi på de norske sangene og dermed sang egenkomponerte melodier med skrekkelig uttale, og at jeg ikke hadde lest korrektur på tekstene, bare klippet og limt så "gjetergutta dreomkring" ga Jesusbarnet "lamgonger" gjorde det til en ustyrtelig morsom aktivitet.

dscf4327
Kia poserer med lysene sine, og i bakgrunnen poserer alle de andre med sine lys. Legg forresten merke til bildet i bakgrunnen. Det kjøpte vi på ferie, og det er nok den tunisiske varianten av "elg i solnedgang". Eller?

dscf4328
Fargen ble da ikke så ille?
Stikkord:

3 kommentarer

JUNE SUNDET

30.11.2008 kl.15:08

haha, et poeng der :p

Hanne

30.11.2008 kl.17:19

Fargen på lysa , ble det en slags lyseblå?

Tante Jul

30.11.2008 kl.17:48

Hanne: Nei, fin grønnfarge, nesten nøyaktig samme tone som rammene rundt Christel-pinupene mine. Jeg ser jo nå at blitz ikke var den beste måten å vise farge på...

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits