Tagging

Jeg har aldri likt tagging. Jeg synes det er stygt og grisete, og ser ut til å bli utført av talentløse mennesker med for lite fantasi og for stort markeringsbehov. Det påstås at det er en filosofi bak det, og noen vil sikkert vri det til at de protesterer mot samfunnet eller noe annet tøv. Men i mitt syn er det sløsing med tid, både egen og andres, og ressurser (grafittifjerning er svindyrt; jeg har jobbet i malingbransjen). Ordentlig grafitti derimot, med masse farger og former og utført av folk med estetisk sans, se det er en helt annen sak. Det kan lyse opp i et trist område, gi øynene noe pent å hvile på, få deg til å tenke.
Jeg sykler gjennom den samme undergangen hver eneste dag, og i og rundt den er det masse tagging. Her forleden kikket jeg litt nærmere etter, og så noe jeg likte! Pent var det ikke, og det var gjort av noen som kanskje burde øvd seg litt med sprayboksen hjemme først, men i motsetning til de meningsløse krusedullene og signaturene rundt omkring var det et budskap!

dscf4511

Ser du det? "Du kan bedre"!
Nåja, om det henspiller på noens seksuelle prestasjoner (se illustrasjonen under) eller noe annet er jeg likeglad med. Du kan bedre. Alle kan bedre. Kan. Jeg velger i alle fall å ta dette som en oppmuntring, en påminnelse om at alle har en iboende kraft og mulighet til å gjøre ting bedre for seg selv.

Etter at jeg oppdaget dette løfter jeg alltid hodet og senker skuldrene litt når jeg skal gjennom undergangen på vei hjem.

2 kommentarer

A

14.01.2009 kl.19:40

Så kult at noens tagging faktisk kan gjøre deg mer inspirert.I Bergen har vi en lovlig "taggevegg", der folk kan komme og lage kunst, og det er skikkelig kunst der også. En del av de tingene som er der kunne like gjerne hengt på veggen i et kunstmuseeum. Det er helt fantastisk. Og så kommer det en eller annen tulling som kommer og skriver "pikk" midt i kunsverket. Typisk. Men det er vel en form for kritikk, så kanskje det er en mening med det også :)

gulltopp

15.01.2009 kl.01:05

Uff, tagging er stygt! I en tunell jeg bruker å gå igjennom , ser jeg de har malt over med hvit maling. Så det synes nesten ikke. Men her om dagen hadde noen tufser skrevet det samme de skriver på hver eneste vegg, sikkert ti forskjellige navn på kjønnsorganer, noen jeg ikke hadde hørt før en gang. Jeg har faktisk tagget en gang. :( Jeg var sikkert 12-13. Men jeg herpet ikke en vegg på denne måten, jeg var så lur at jeg SKREV NAVNET MITT!! på en sånn trekanta stein, (jeg vet ikke hva de heter, men en sånn som sperrer veien så ikke biler får kjørt gjennom). Siden jeg har ganske uvanlig navn, visste jo alle i området hvem det var. Så det hadde kanskje vært smartere å tegnet en tiss.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits