Æsj

Jeg plukket tre flått av Rolf i dag morges. I går fant jeg en kravlende på hånden til Sixten, også, som jeg fikk tatt før den bet seg fast. Sesongen er definitivt i gang! Æsj.

Forøvrig fikk jeg mer informasjon av legen min mht Borrelia-antistoffene de fant i blodet mitt. Det finnes to typer antistoffer som de ser etter. Det ene finnes når en har en aktiv infeksjon i kroppen, og det hadde jeg ikke. Det andre viser at en har vært i kontakt med Borreliasmitte og har dannet antistoffer, men ikke at en har sykdommen i kroppen. Så jeg er ikke syk. Dessverre betyr det heller ikke at jeg er litebittegranne sikrere mot å bli smittet senere. Men denne gangen (altså en eller annen gang i fjor sommer) var smitteflåtten som bet meg bare litt syk. Jeg håper det fortsetter slik.
Stikkord:

3 kommentarer

gulltopp

14.05.2009 kl.18:50

Ååå! hjelpes! :-O Jeg blir nervevrak av sånt... Håper ingen får "ordentlig borrelia". Jeg har faktisk aldri (bank,bank,bank..) fått flåttbitt, ingen av hundene heller! Som er ganske utrolig.. Folk sier at det ikke er mye av dem i det området jeg bor, men jeg har da sett dem jeg... Og flere vi kjenner plukker av kattene og hundene sine halve sommer'n. Håper min good luck fortsetter i år.sv: Jeg tror jeg må spise noe annet enn syltetøy på 17.mai frokosten vi skal på.. Alle skal liksom ha med seg noe... Skal jeg ta med kilosglasset med lerum og si "jeg spiser bare syltetøy" når det sikkert er lagt opp til at man kan fråtse i alle slags gode saker og ting? Det blir litt flaut... jeg har begynt å svare 100% jeg. =) Når de spør HVOR kristen jeg er.. Hehe.. Da blir folk litt redde for å banne og passer plutselig veldig på hva de sier.. Hihi.. Like greit! =)

Hanne

14.05.2009 kl.21:15

Husk å spise KWAI-hvitløkspillene jeg ga deg ! Det svenske parkvesenet gir dem til ansatte og sier at det har minsket antall flåttbitt betraktelig. Kanskje Sixten trenger hvitløksspray eller anti-insektolje eller noe.

Tante Jul

15.05.2009 kl.06:57

Gulltopp: Onkel Rolf fikk ordentlig Borrelia i fjor eller i forfjor. Han var arbeidsufør i ni måneder etterpå! Bare det at han er bonde og ikke kunne la være å jobbe, så han led seg gjennom det. Jeg har IKKE lyst på det samme.Hanne: Jaaa! Jeg starter med det samme. Jeg har sånn familie-flåttspray som kanskje hjelper. Sist jeg brukte den hjalp den ikke noe særlig, men det var nok fordi jeg stilte meg midt i et slåpekratt for å plukke bær. Hadde sju stykker på meg etterpå, så vidt jeg husker, men tok dem før de bet.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits