Feels like Christmas

Har du det noengang sånn at plutselig kjennes det som du er et helt annet sted, på en helt annen tid? Ikke nødvendigvis slik at du brått er i ellevehundretallets Roma eller noe, bare... ikke der du egentlig er på det gitte tidspunktet. Som når du våkner og et øyeblikk tror du ligger i senga på barnerommet ditt, selvom du flyttet hjemmefra for ti år siden. Jeg har det ofte slik. Jeg blir lett påvirket av lyder, lukter, lys, stemninger. Du har kanskje *kremt* lagt merke til at jeg lett kommer i julestemning, for eksempel. Av og til er det fordi jeg ønsker det og dagdrømmer meg vekk fra her og nå, men like ofte skjer det helt spontant.
I dag morges satt jeg på sengekanten og fylte det femte tørkerulltørket med snørr mens jeg hørte regnet hamre mot vindusbrettet ute bak gardinet, og plutselig var det november! Eller tidlig desember, kanskje, for jeg kjente en gnist av forventning om å stå opp og åpne dagens pakke på julekalenderen jeg alltid får av Tirill. Det var i grunnen ganske hyggelig.

Nå har det gått en time eller to, jeg har stått opp og kledd på meg. Det regner fremdeles. Om en liten stund må jeg kle både Sixten og meg i regntøy og ta bussen ned til byen for å levere papirer på banken, og for å ta blodprøver. Men jeg har mest lyst til å ta på meg tøfler, putte Once upon a Christmas (Dolly og Kenny) i cd-spilleren og bake pepperkaker.

Om jeg skal utlede noe positivt av at snørr får meg i julestemning må det jo være at det tyder på at jeg tross alt oftere er forkjølet i november enn i mai.

Stikkord:

2 kommentarer

hk

22.05.2009 kl.11:55

Jeg har det absolutt sånn når det gjelder tidspunkt på året. Jeg er stort sett komplett forvirret angående hvor i kalenderen vi befinner oss. Jeg vet at jeg i løpet av de siste par dagene har tenkt "Hvorfor spør han om det?? Det er jo snart jul". Det kan være hvis noen nevner noe om sommerferien som kommer... Eller motsatt, det kan være sent på høsten, mørkt, vått og trist, og jeg kan gå og tenke "Nå må jeg snart ta frem sommerjakkene" eller andre tanker upassende for sesongen. Jeg tror ikke det har noe med at omgivelsene (lys, lukt, lyd) påvirker meg. Jeg tror rett og slett at når noen nevner noe som hører en spesiell tid på året til, så er det en imaginær finger som settes ned på en kalender, og det er helt vilkårlig hvor den havner. Noen ganger treffer den omtrent riktig, andre ganger blir det helt feil.Når det gjelder sted derimot er det få mix-ups i hjernen min, med unntak av at jeg av og til innbiller meg at jeg ligger motsatt vei i sengen. Faktisk synes jeg det kan være ganske underholdende, om jeg er så bevisst på morgenen at jeg våkner før jeg åpner øynene, å gjette hvilken vei jeg ligger. Eller om jeg har åpnet øynene, lukke de igjen, og prøve å innbille meg selv at jeg ligger andre veien, så jeg får en wow-følelse når jeg åpner øynene igjen. Nå skal det vel nevnes at jeg bytter litt på hvilken retning jeg peker når jeg sover.

gulltopp

22.05.2009 kl.22:00

:) Kjenner igjen det med lukter og sånn - spesielt en type såper de har rundt omkring på offentlig toalett.. den minner meg så ekstremt om barnehagen!!! Vi hadde akkurat sånn såpe der.. Når jeg lukter såpa, så kan jeg se akkurat hvordan det så ut på badet i barnehagen. :)Men de fleste luktene kommer som en overraskelse, etterfulgt av en liten tidsreise. EN av mine favorittjulesanger er mad world. Den er såååå nydelig, men det er egentlig ikke en julesang da.. Den var bare på topplistene i England i juletider for noen år siden, og har vært julesang siden. :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits