Hvorfor nevnte jeg det ikke tidligere?

Det er faktisk ingen som har spurt. Her på bloggen, i alle fall. (Nå skal du tenke "Spurt om hva da?" og vente ivrig på svaret)

Jeg snakker om hvorfor jeg ikke nevnte at jeg var gravid før jeg var over syv måneder på vei. Grunnen er rett og slett at jeg hater babyblogger! Altså sånne "se, her er magen min i nittende uke, og her er den igjen en uke senere. Er den ikke fiiiiin?" Med en liten gadget ute på siden der det står antall dager til Prinsessen eller Prinsen kommer, og leserne får se det ene uklare ultralydbildet etter det andre. Jeg ville aldri betalt 750 kroner for en ekstra ultralyd, og slike 3D-ultralyd-bilder synes jeg bare er SKUMLE! Babyen ser slett ikke slik ut når den kommer ut allikevel, for da er den skvisjet i alle mulige retninger, med egghode og tettsittende øyne og alt mulig. Husk jeg har sett en som nettopp har kommet ut; jeg har grunnlag for å si dette. Rutineultralyden i uke nitten eller deromkring er kjempefin for å se at alt står bra til. At babyen har lunger og nyrer og hjerteklaffer og overleppe (Mannen ble født med hareskår, så de har kikket ekstra på overleppen både på Sixten og nye lille). Utover det synes jeg ikke en trenger å kikke inn i sin egen mage i særlig stor grad.

Nå vil jeg si at jeg skjønner godt dem som bare skriver nuttedutteinnlegg om magen og prinsessen/prinsen og så videre. Det er veldig lett å la seg rive med. Enda en grunn til at jeg ventet så lenge. Så mye som jeg har snakket om å være gravid de siste ukene skjønner dere sikkert at min blogg også lett kunne blitt en babyblogg for lenge siden, om jeg ikke hadde holdt munn. Og det ville jeg altså unngå. Nå ble den jo til en viss grad til en Klage over helsen-blogg i stedet, og det kan absolutt diskuteres om det er noe bedre.

Det var flere ganger jeg hadde lyst til å si at jeg var gravid. I vinter en gang skrev jeg et innlegg der jeg la ut om sykkelturen til jobb; over en time hver vei, i snøstorm, med piggdekk, på dårlig vedlikeholdte fortau. Tenk så mye kredit jeg kunne fått fra dere om jeg hadde slengt med en kommentar om at tenk, dette greier jeg selv om jeg er gravid! Og så da jeg skulle på ultralyd og var så nervøs. Da var det i alle fall en som gjettet det, vet jeg, og skrev "gratulerer" i kommentarfeltet. For sikkerhets skyld ventet jeg en uke eller to med å publisere kommentaren. Takk for gratulasjonen!
Men jeg lot altså være å fortelle. Det ble litt stas å ha en hemmelighet etterhvert, og jeg lekte med tanken om ikke å si det i det hele tatt, før jeg en dag i august kunne si "det har vært stille her på bloggen i noen dager; jeg har vært opptatt med å presse ut denne". Eller noe slikt. Det kunne vært gøy.

Men nå har jeg fortalt. Og nå snakker jeg nesten ikke om annet. Tilgi meg.

Stikkord:

6 kommentarer

A

06.07.2009 kl.17:56

Gratulerer! :)Håper den minste får et like kult navn som den største. Eller, "største" :)

Suziluz

06.07.2009 kl.18:17

Jag gillar dig så mycket för att du resonerar som du gör! För även om jag förstår att det är fantastiskt för människor med varje minsta lilla detalj kring deras småttingar, så är det ju ärligt talat ganska tråkigt för de flesta andra. (Men med det också sagt - skulle du hamna i en jag-vill-bara-skriva-om-bebisen-och-inget-annat-period så hänger jag nog kvar ändå.)

Tante Jul

06.07.2009 kl.20:15

A: Takk! Faktisk aner vi ikke hva nestemann skal hete, om det blir en gutt. Jentenavn er avgjort, og var det allerede for to år siden, i tilfelle Sixten ble en jente. Når det er sagt var vi ganske sikre på at Sixten skulle hete noe helt annet, helt frem til en stund etter at han ble født. Så en vet aldri.Suziluz: Nemlig! Kjedelig er det. Fint å kunne følge med når det gjelder venner, men selv da blir det jo lett for mye. Jeg har en venninne som nylig var på babyshower, der hun var den eneste som ikke var gravid eller mor. Hun kom hit etterpå og ba pent om å slippe å snakke om alt det der. Det er mye mulig det kommer en slik periode her hos meg også, i august eller så, og jeg er takknemlig om du ikke "dumper meg" av den grunn.

Amanda

06.07.2009 kl.23:29

Härligt!Grattis. Och jag förstår precis. Sån där liten nedräkningsgadjet skrämmer skiten ur mig också.

gulltopp

10.07.2009 kl.01:43

Haha, TENK hvor gøy det hadde vært om du hadde gjort som du tenkte! "Dette har jeg holdt på med siden i går: Tadaaa!" Etterfulgt av bilde av den lille julenissen. :) Hihi!!Men det var gøy at du sa det, da..Det er jo litt av poenget med å blogge, å fortelle om hverdagen. :D

Kristin

10.07.2009 kl.13:32

haha, vill bara säga att väninnan som kom över efter baby-showern uppskattade att ha en 2 åring att leka med, och inte höra om div gravid-krämpor! ..men jag hade förstått om bloggen blev en gravid-blogg också, kan inte tänka mig att jag hade blivit nåt annat än en excentriskt "snart-mamma" själv :)kul att höra att du mår bättre iaf, vi ses snart!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits