Vet dere hva jeg har lyst til?

Jeg har lyst til å bake pepperkaker! Eller kanskje heller sånne hvite kakemenn.

Jeg lå i sengen og var svimmel for noen timer siden - det kom bare helt plutselig over med, og hele rommet begynte å snurre og "rykke". Merkelig. Det fortsatte selvom jeg åpnet øynene, men ble bedre etterhvert. Uansett betød det at jeg var våken i timevis, midt på natten, og hva gjør en da? Jo, en tenker! Mens jeg lå der og tenkte på sirup og kakemenn og diverse annet la jeg plutselig merke til en ting. Bare et lite lite hint, men det kjentes som om Tante Jul er på vei tilbake. Ikke at jeg har vært borte, men jeg har nok mistet meg selv litt i varmen og graviditeten og ting som har eller ikke har foregått rundt meg. Nå tok jeg meg i å tenke på de første frostmorgenene og programmet til årets juleverksted. Vi får se hva som kommer ut av det. Jeg øver meg på å leve mer "i nuet", så det er mulig jeg skviser unna juletankene en stund til, men nå vet jeg i alle fall at de fremdeles finnes!

Andre ting en gjør når en er våken midt på natten er forøvrig å lage seg kakao og drikke den i stillhet ved kjøkkenbordet mens en legger merke til at naboen også er oppe (jeg tror sannelig Strukturerte Naboen kjørte avsted på MC-tur allerede klokken fem!). Og så ligger en og kikker på sønnen sin og forteller ham at han er det vakreste som finnes og at en elsker ham, og så stryker en ham over kinnet og over håret og holder ham i hånden helt til han sukker og snur seg og en blir redd for å ha vekket ham.

Nå skal jeg finne frem termosene våre og sette på kaffe, tenker jeg, så vi også kan komme oss på tur.

Stikkord:

7 kommentarer

Crispo Lawliet <3

10.07.2009 kl.07:17

Så koselig! : )Skal starte dagen med kaffelatte, resten av huset må bare våkne først.. (Og ja, grunnen til at jeg er tidlig oppe er fordi jeg har døgnet IGJEN)Men likevel, fikk også lyst til å bake noe godt ; )

malin

10.07.2009 kl.07:33

Hehe :P

MYLDRA

10.07.2009 kl.10:23

Ahhh..slike nattestunder er så fredfylte. Da er det lettere å leve i nuet. Øver meg på det i tid og utide selv, men synes det er fryktelig vanskelig. Kakemenn er godt uansett vinter eller sommer da.. hehe

gulltopp

10.07.2009 kl.16:12

:) Åå, innleggene dine er så koselige! Jeg synes sånne sandnøtter er så godt, jeg. Hvis man får de til ordentlig, som jeg selvfølgelig ikke gjør. Men når de er sånn myke, ikke helt tørre og smuldrete, da er de kjempe gode!Jeg har også begynt å glede meg til jul! :)

gurokingston

12.07.2009 kl.00:28

Pepperkaker! Sånne hvite kakemenn er jeg i grunn ikke så veldig begeistret over. Bestemor lager noe fantastisk som jeg tror er tysk, en slags kransekakebunn, med salt smør inni og mørkt sjokoladetrekk over.Jeg elsker å være våken tidlig på morningen, kanskje fordi jeg pleier å sove til 10 eller lenger hvis jeg ikke har noen spesielle erender. Men om morningen, når bare jeg, sola, noen fugler og en og annen treningsnarkoman på joggetur er våkne, er det så stille og fredlig og jeg spør meg selv hvorfor jeg ikke står opp så tidlig oftere og bare nyter stillheten i byen og nabolaget. Men jeg vet jo hvorfor, det er jo så skrekkelig tidlig... Igjen tusen takk for bjørkesirupen!

Tante Jul

12.07.2009 kl.08:05

Hannah: Bak, da vel! :)Myldra: Ja, kakemenn er omtrent alltid godt, synes jeg også.Gulltopp: Sandnötter har jeg visst aldri bakt, tror jeg. Kanskje jeg skal utvide repertoaret litt i år.Guro: Vet du, jeg blir faktisk like skuffet hvert eneste år når jeg kjöper hvite kakemenn. Men ferske, hjemmebakte er en helt annen verden... Og sirupen vant du!

Hanne

15.07.2009 kl.21:38

He-he vent nå litt med å frata oss resten av sommeren- og høsten- med blåbær,kantarell(første lille kantarellmåltidet spiste vi i går) , ville bringebær og alle de fine blomstene hagen kommer til å vise opp de neste ukene. Den kaken gurokingston sin bestemor lager må du prøve å få oppskrift på ! Tysk bakverk er ofte helt usansynlig deilig.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits