Natt.

Æsj. Jeg må lære meg en teknikk for å unngå å tenke når jeg våkner om natten. Det er vel halvannen time siden jeg listet meg ned på do og opp igjen. Ett eller annet sted på veien lå tankene og lurte på meg, og nå blir jeg ikke kvitt dem. Tanker på penger, som vanlig. Og på flytting, ny start på nytt sted (vi snakker om det iblant, men har ingen konkrete planer), på oppussingsprosjekter som aldri blir ferdige, på helse og den forbannede graviditeten min som gjør at jeg ikke kan bidra til noe, på permisjon (ikke svangerskapspermisjon, men den kjipere sorten. Mannen er jo faktisk permittert. Nå har han jobb et annet sted, men så snart golfsesongen er over går han tilbake til å være permittert igjen) - og tilbake til penger. Jeg hater penger. En eller annen vant i vikinglotto på onsdag. En person som hadde vunnet masse penger en gang tidligere. Og jeg blir misunnelig. Hvorfor hun og ikke jeg, liksom? Men hvem er jeg til å misunne noen litt hell? Og hvem sier at hun har det bedre enn meg, bare på grunn av litt penger? De der pengene...

Siden jeg er kristen vet jeg at jeg skal kunne "kaste all bekymring på Herren", og vite at jeg alltid blir tatt vare på, og jeg ber om at jeg skal få tillit til å gjøre akkurat det. Men det er skikkelig vanskelig! Enda så ufattelig deilig det ville være å få det til, så sitter jeg her og klamrer meg til bekymringene mine, som i så stor grad dreier seg om noe så patetisk (og verdslig, når vi først er inne på det) som penger.

Så her sitter jeg. Jeg har trøstespist et stykke blåbærpai med hjemmelaget vaniljesaus og trøstedrukket en kopp kakao. Nå blir det vel sukkeret som hindrer meg i å sovne neste gang jeg går opp i seng. Eller det faktum at kjenningsmelodien til Drømmehagen (in the night garden?) sitter fast i hodet mitt og jeg skjærer tenner i takt med den.

Æsj.

Stikkord:

7 kommentarer

Marte

17.07.2009 kl.09:15

Du skal ikke ha sånne bekymringer nå, nå skal du kose deg og glede deg til den lille som kommer! Det ordner seg alltid på ett eller annet vis. Noen ganger tar det bare litt lenger tid. En annen ting.. den som vinner, den tipper :-)

Tante Jul

17.07.2009 kl.09:27

Jepp, den som vinner, den tipper. Det innså jeg også for noen år siden, og derfor har jeg som regel en femukerskupong gående. Vinner vel max en tredjedel av det jeg tipper for, men det er ganske hyggelig å kunne betale med forrige måneds gevinst, for da har jeg liksom tippet gratis. Men allikevel. Æsj.

Suziluz

17.07.2009 kl.10:26

Ja, det där med pengar. Usch, det blir aldrig lättare så länge man inte har en större trygghet. Men min terapeut sade en gång till mig att det bästa sättet att försöka se vad som ska hända, är att titta på hur det har sett ut tidigare. Att se bakåt fem år i tiden och se hur saker och ting har löst sig eller fallit på plats. Det brukar faktiskt lugna mig när jag tänker så, eftersom allting ju alltid har ordnat sig hittills. Och förmodligen kommer att fortsätta göra det.

kia

17.07.2009 kl.12:20

Men nå får du enda en nattevandrere på besøk, så når du våkner på natta da, kan du bare vekke meg! (hvis du vill da)

Tante Jul

17.07.2009 kl.13:04

Suziluz: Jeg vet jo at det ordner seg. Det er bare det å huske på det til enhver tid...Kia: ÅNEIDU, du skal sove om nettene, så du kan være våken med Sixten når jeg trenger å hvile meg på dagen!

gulltopp

20.07.2009 kl.21:19

Jeg skal be for deg jeg :)Jeg liker ikke å be om mere penger til meg selv, men jeg kan godt be om det for andre. :)Det med penger er litt vanskelig. For de gjør deg i prinsippet ikke lykkeligere, men de som sier at penger ikke betyr noen ting er de med FOR MYE penger. Man slipper så mange bekymringer... Og slipper mye bekymringer for familie og venner også, hvis man har nok til å dele litt. :)Forresten mener svigers at man får mer penger ved å gi mer penger, (tiende) så de maser stadig på oss om at vi må gi mer enn vi gjør.. :/

Tante Jul

23.07.2009 kl.10:04

Gulltopp: Takk! Du er snill, du.Det der med tiende tror jeg i grunnen også på, men det er så skummelt å gi slipp på det en har når en sitter og ser at det bare såvidt går rundt...

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits