Bjørkekarameller og pepperkaker

Om 106 dager er det juleverksted her hos meg, og jeg har såvidt begynt å tenke på hva vi skal gjøre i år. Vanligvis prøver jeg å integrere en ny oppskrift eller to, og å endre litegranne på hobbyaktivitetene. Men jeg har kommet frem til at det ikke er lurt å endre for mye. Noen oppskrifter er "hellige" og får gjestene til å si "men du kan da ikke ta bort den!" . Og noen (OK, én, da) aktiviteter er for gode til å droppe. I fjor hadde jeg tenkt å kutte ut lysdyppingen som vi har hatt hvert år, og heller lage lanterner og gå lanternegang i nabolaget mens vi sang julesanger. Det funket dårlig. For det første forberedte jeg meg ikke godt nok, og greide ikke å få kjøpt inn materialer - laget ikke engang en test-lanterne selv, så det ville bli et svært usikkert prosjekt. For det andre fikk jeg MANGE tilbakemeldinger på at lysdyppingen, den kunne vi ikke kutte ut. Så da ble det lys på oss i fjor også. Heldigvis hadde jeg nok veker og masse lysestumper i ulike farger, så selvom jeg ikke handlet hverken farge eller lysmasse fikk vi fine grønne lys som alle kunne ta med hjem. Fargestoff for i år er allerede innkjøpt, og i og med at jeg ikke jobber nå får jeg nok tid til å kikke igjennom utstyret en stund i forkant av juleverkstedet.

Så hvilke forberedelser har jeg gjort allerede? Ikke så mye. Jeg har

- Bestemt motiv til invitasjonen og printet ut et antall.
- Laget en første liste over hvem som skal inviteres (håper jeg ikke glemmer noen).
- Avgjort at bål, gløgg og pepperkaker første kvelden er en av tingene som skal beholdes på programmet.
- Bestemt (det var ikke vanskelig) at lysdyppingen foregår lørdag kveld, som vanlig.
- Tenkt en del på at i år SKAL vi bake Lebkuchen. Jeg har ikke kjøpt egen Lebkuchen-oppskriftsbok, masse bakeoblater OG spesial-måleskje for ikke å bruke det. 

Jeg pleier å invitere omtrent ti personer. Om alle kommer samtidig kan jeg til nød klare sengeplassene, nemlig. Men siden det er et tredagers juleverksted er folk velkomne til å være her alt fra en time til en langhelg, og til nå har det gått veldig bra mht hvor mange som har vært her på en gang. Noen faller fra etterhvert, fordi de finner på ting som å flytte fra landet og lignende, og det er på en måte fint for da blir det plass til å invitere nye venner. Noen blir invitert år etter år men får det aldri til å passe inn. Og så er det den harde kjernen, som vet at de skal holde av siste helgen i november hvert år og som er like begeistret som jeg for å få en skikkelig kickstart på adventstiden.


Stikkord:

2 kommentarer

gulltopp

13.08.2009 kl.03:23

Julen er det beste med hele vinteren, og jeg synes det juleverkstedet ditt er helt genialt! Jeg misunner (ikke "misunne" i ordets rette betydning, kanskje heller mer beundrer) deg for at du får til det her hvert år! Det høres kjempe morsomt ut! Kunne vært gøy å få til en liten miniversjon av juleverkstedet ditt synes jeg.. Du er så flink!

Tante Jul

13.08.2009 kl.07:05

Juleverkstedet er årets store begivenhet for meg, det :)Det at det varer i tre dager krever selvfølgelig en del planlegging, og slitsomt kan det også bli, men da får vi virkelig vært JULETE, også! Hovedgrunnen til at jeg har det over en helg er at ingen av vennene mine bor i nærheten (tenk, de synes to timers buss hver vei er litt for langt for å komme innom en kveld). Det er nok ikke så vanskelig å lage en miniversjon. Om du har venner i nærheten kan du jo bare invitere dem over på pepperkakebakst, for eksempel. Lag ferdig (eller kjøp) deigen på forhånd så dere kan bruke tiden på det som er gøy!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits