En halv meter menneske

Er det ikke grotesk, i grunnen? Inne i magen min ligger det et menneske som er en halv meter langt. En halv meter!! Pakket inn i slim og blod og hinner og vann, og forbundet med meg gjennom en navlestreng som er like lang som mennesket selv.

Et mirakel, et under, jo, det er sant, det. Men altså; en halv meter menneske. Inne i meg. Grøss.

dscf5314

"Å, det er så vakkert med gravide kvinner"
"Du har jo virkelig bare lagt på deg på magen"

Selv ser jeg ikke bare magen. Jeg ser en kjemperompe og to brede lår med cellulitter, også. Og så den der ekstra mykheten rundt kjeven, og pigmentflekkene. Og den ekstra svaien på ryggen som mange gravide får, som ikke er en svai i det hele tatt men resultatet av en ny, passe stor fettpute over hoftene.

Klart jeg er glad det ikke er værre. Jeg er kjempeglad for at jeg ikke har kroppen full av vann, bekkenløsning og svangerskapsforgiftning. Og babyen har det fint. Pigmentflekkene kommer til å blekne etterhvert og om jeg bare gjør en innsats vil kroppen min bli tilnærmet normal igjen på noen måneder. Det er bra.

Men tilbake til hovedpoenget: Tenk; en halv meter menneske...
Stikkord:

5 kommentarer

Gro Marit

13.08.2009 kl.11:38

He he måtte le når jeg leste bloggen din (skal sies at jeg ikke leste HELE bloggen). De hormonene er ikke å tulle med! Føler meg ganske lik selv om dagen ;) Du må ha masse lykke til med fødselen og tobarnstilværelsen :)

gulltopp

13.08.2009 kl.18:49

Men tante jul, da! Sånn må du ikke tenke på! Hehe.. :) Du trenger ikke se på alt gørret. Vi er alle fylt av gørr. Du litt mer enn andre akkurat nå, men. Fytti grisen, det er helt utrolig at du skal føde hver øyeblikk. Du ser jo helt vanlig ut, bare med mage! Egentlig burde du ikke legge ut slike bilder, alle de andre gravide her på blogg.no kan se det og bli supermisunnelige! :)

Tante Jul

13.08.2009 kl.20:07

Gro Marit: Takk for lykke til. Jeg gleder meg mest til å få et litt jevnere humør igjen...Gulltopp: Jeg har et helt klart bilde i hodet av en massiv gørrfontene som dekket en hel jordmor da Sixten var på vei ut. Men det er ikke det som plager meg. Jeg vil bare bli meg selv igjen!

Hanne

13.08.2009 kl.22:23

Såså--du trenger virkelig å få denne fødselen overstått , men legg av med de der "Visitor"-greiene. "Trude" er tross alt resultat av litt kos ?

Tante Jul

14.08.2009 kl.06:56

"Trude"? Mener du babyen?Ja, det er omtrent like sannsynlig at den blir kalt Trude som at den blir hetende Bertil, som farfar ynder å kalle den. (Og "visitor-greier" kan jeg holde på med så mye jeg VIL, jeg er nemlig HORMONELL! Det eneste ved hormonene jeg kommer til å savne er muligheten til å skylde på dem.)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits