Tur!

I går var vi på en skikkelig fin tur! Egentlig hadde vi tenkt å komme oss tidlig avgårde, men det ble det som vanlig ikke noe av. Men det gjorde ikke noe, da det kom til stykket. Den opprinnelige planen var å ta en tur til Bullarens djurpark, en liten dyrepark ganske kort vei over svenskegrensen. Men da vi fant ut at det kostet 140 kroner for voksne og 60 for barn bare å komme inn der ombestemte vi oss. Det er jo tilogmed dyrere enn dyreparken i Kristiansand, jo! Og siden vi skal dit om ikke så lenge trenger vi ikke å ha dårlig samvittighet for at Sixten gikk glipp av dette, heller (og heldigvis hadde vi ikke nevnt for ham hvor vi skulle heller, og han sov da vi kjørte innom, så han ble ikke skuffet). I stedet kjørte vi småveier til vi kom til Ed, der vi tok en pizza- og trilletur-pause. Vi rakk ikke Systembolaget før de stengte, så jeg fikk ikke kjøpt alkoholfri champagne som jeg hadde lyst på. Derimot kjøpte jeg en femkilospakke hvetemel på Willys! Da jeg løftet den ut av hyllen syntes jeg den var så tung. Og så slo det meg at for bare noen uker siden gikk jeg rundt med en baby i magen som veide nesten like mye. Merkelig.
Da vi skulle hjem ville vi kjøre over Nøssemark og bakveien inn i Halden derfra. Små smale veier med masse svinger og ingen trafikk. Vi så en fyr som haiket, men siden vi hadde to barneseter bak stoppet vi ikke. Så fikk vi dårlig samvittighet, for det var virkelig ikke store sjanser for at han skulle få haik med andre. Og så hadde han rutete bukser og hanekam, så han kunne jo være interessant å snakke med også. Dermed stanset vi et stykke frem, jeg krøp bak til barna - det gikk faktisk helt fint å sitte mellom barnesetene - og så snudde vi og plukket ham opp. Den neste milen eller så ble riktig hyggelig, særlig for Mannen. Haikeren var nemlig novise på punkmusikk-området, og Mannen elsker å introdusere ny musikk for folk. De skravlet uavbrutt helt til fyren skulle av, midt ute på landet ved en liten stikkvei.

Nå vil jeg bruke litt av hvetemelet mitt og bake eplekake.

Stikkord:

5 kommentarer

hk

13.09.2009 kl.11:06

Det hørtes så fint ut. Tenk så heldig for haikeren da, at dere kjørte akkurat der akkurat da! Dere bidro helt sikkert til at han fikk en fin dag! Jeg ble i godt humør av å lese om turen deres!

litteraturtøsa

13.09.2009 kl.13:19

De barmhjertige samaritaner ;) hehe. Det gjorde vel turen komplett tenker jeg! Koselig innlegg :D

Camilla Marie

13.09.2009 kl.15:07

sv: Ja, dyrskun var denne helgen:) Pleier å dra dit på fredagen når det er minst mennesker vi.. Var der ganske tidlig og dro i ett tida. Da hadde jeg fått nok. Det blir ganske stressende med så mange folk! Mannen min har som tradisjon å dra dit hvert år. Han er jo telemarking, og de pleide å stille ut kuer der når han var liten;)

Oj, tør dere å plukke opp hajkere dere da...det hadde ikke jeg turt:) Tenker alltid det verste jeg...

Janne

13.09.2009 kl.16:30

Hei, kjempefin blogg du har, koselig lesning. :) Er litt fersk i faget når det kommer til baking, og har prøvd å bake eplekake en gang(ble tørr og sprø som knekkebrød), kanskje du kunne legge ut oppskriften du bruker? :)

Tante Jul

14.09.2009 kl.12:18

Hihi, dette tenkte jeg var et sånt meningsløst innlegg som ingen ville gidde å lese. Desto hyggeligere å høre at det gledet noen av dere!

Janne: "Oppskrift" er publisert :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits