Program

Jeg sitter her og tenker på programmet til juleverkstedet mitt. Det er (snart) på tide å sende ut invitasjoner, og da skal programmet legges ved. For å friste gjestene og hjelpe dem med å bestemme seg for hvilke(n) dag(er) de vil komme, om de da ikke kan være med på alle tre dagene. Greit å ha programmet klart for min egen del også, så jeg har en sjanse til å kjøpe inn riktige ingredienser i riktige mengder når det nærmer seg.
Det eneste som står helt klart når det gjelder tidspunkt er bål og gløgg på fredagskvelden klokken 18, og så lysdypping og film på lørdag kveld. Ellers har jeg mengder av oppskrifter på ting (les: kaker og konfekt) vi skal lage, og som jeg må fordele utover helgen til fornuftige tidspunkter. Det er faktisk en del å ta hensyn til; ikke bare hvor lang tid de ulike tingene tar å lage, men hvilken gryte eller form vi trenger, hvor mange det er plass til på kjøkkenet, hvor mange som kan holde på med samme ting samtidig, og sikkert annet også. Til nå har jeg tolv spiselige ting jeg har tenkt vi skal rekke å lage, inkludert karameller, marmelade og rosettbakkels. Og så er det stearinlys og fuglematere (sånne ting med fett og fuglefrø), og så skal vi ha en "stasjon" der en kan lage andre ting som ikke kan spises: Julekort, dørkranser og slikt.

De fleste som kommer har vært med på juleverksted i flere år og burde være rutinerte på noen av oppskriftene, karamellpakking og slikt, og det er bra. Jeg må jo sørge for at jeg selv kan sette meg ned og amme med jevne mellomrom :) . Det som er enda bedre er at det er så hyggelig å ha en tradisjon sammen med noen av de beste vennene mine! En gang iblant dukker det opp nye venner også, samtidig som noen faller fra fordi de flytter fra landet og slikt. Det kan for eksempel være litt i lengste laget å reise fra Arizona for å delta på et lite juleverksted i Sarpsborg -men Berlin er kanskje ikke for langt unna, særlig nå som vi har flyplass like i nærheten(?).

Uansett; når jeg nå endelig får tatt ordentlig tak i dette med programmet tar det nok ikke så lang tid. Og så kan jeg putte omtrent ti hyggelige små konvolutter i nærmeste postkasse og begynne å vente på tilbakemelding. Jeg gleder meg!

Og så håper jeg på julesnø.Stikkord:

Én kommentar

SV; Tusen takk skal du ha, kjære deg.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits