Sibylla

Hør på denne!Hvordan greier han å synge så fort?

Jeg blir i skikkelig godt humør av gladpunk som dette. Selvfølgelig er det Mannen som har introdusert meg for denne musikken, og jeg går meg fullstendig vill i hvem som er hvem og synger hva siden det meste finnes på samlecd'er som Definitivt 50 spenn og Äggröran. Og så heter de så mye rart. Köttgrottorna, for eksempel. Den du forhåpentligvis sitter og hører på akkurat nå er Hans och Greta.

I fjerde eller femte klasse hadde jeg en musikklærer som jeg var uenig med i det meste. Stavemåten av rhythm n' blues, for eksempel. Ikke at jeg er helt overbevist om at jeg selv skriver det riktig, men han skrev "rhythmn and blues" og nektet for at n'en hans var malplassert. Det han hadde å si om punk var at ordet punk betyr søppel (jasså?) og at det var et godt navn for den musikken var virkelig søppel. Jeg håper at ikke alle lærere lar sin egen mening skinne så klart igjennom til enhver tid.
Hvilket minner meg om at da vi (samme året, tror jeg) skulle ha religionsundervisning og lære om andre religioner enn kristendom gjorde skolen min et forsøk med "gjesteforelesere". Den som skulle lære oss om buddhisme var en misjonær! Gjennomgangstemaet hennes var at "ja, bare le, for det er helt latterlig" (om småtempler i skogen der forfedrenes ånder bor og slikt) og "tenk at i et så moderne land som Kina har de en så gammeldags religion". De fleste i klassen syntes visst det var riktig underholdende mens jeg ble rystet over at hun kunne være så respektløs. Hun ble nok oppmuntret av at så mange i rommet lo, men de var barn og hun var voksen så hun burde vite bedre.

Nok om det. Fysj, bare.

Én kommentar

gulltopp

13.10.2009 kl.20:23

Åå, jeg kjenner jeg blir skikkelig PROVOSERT! Jeg tror faktisk jeg HATER sånne lærere..! Uff, nå var jeg stygg. Jeg har hatt en del slike lærere selv, gjennom alle år egentlig, helt opp til 3 kl. allmenn - (er det rart jeg ikke har søkt på videre utdanning...)

Hun som fortalte om Buddhismen må jo være helt fjern. Jeg synes buddhismen virker som en flott religion, jeg.. De har jo veldig fine verdier, som alle kan lære noe av.

og til sangen - jeg kan godt skjønne du blir litt hekta! :) På ett tidsdpunkt hørte jeg bare : sebbrerearebbera eller noe i den duren... Jeg pleier aldri å høre på den slags musikk, fordi jeg aldri blir introdusert for det. Hører på det som er mest tilgjengelig..

åh, nå har jeg ikke lest bloggen din på en uke nesten. skal kose meg med de andre innleggene dine snart! :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits