HDB Laban

Jeg kunne ha skrevet RIP Laban, men da ville jeg jo ha lurt dere til å tro at Laban er død. Det er han ikke. Men han har forlatt oss. Den fine fine katten bodde hos oss i noen måneder, men han og Rolf kom aldri overens. Det var ikke lett å ha dem i samme rom, og om de møttes i døra var det en lang prosedyre å få dem til å gå rundt hverandre i stedet for å fly på hverandre eller ende opp på samme sted som de var; den ene utendørs og den andre inne. En gang slåss de oppå meg. Det var ubehagelig selvom jeg slapp unna med en noe oppskrapet fot. Mindre hyggelig hadde det vært om ett av barna mine hadde vært i veien for en slik catfight.
Vi har levd med vekslende følelser: Irritasjon over dustekattene som aldri ville tilpasse seg, og dårlig samvittighet overfor den ene eller den andre av dem. Først overfor Rolf. Han var ikke hjemme da Laban flyttet inn, og kom intetanende hjem til et okkupert hus. Laban var tøffere enn Rolf og det var nok ikke enkelt å bli mobbet i sitt eget hjem. Men på et tidspunkt snudde den maktbalansen; det virket som om Laban ville be om fred men Rolf ikke ville gi det. Stakkars Laban begynte å luske rundt og nesten aldri være inne. Han hevdet seg ved å spise av Rolf sin matskål, med resultatet at Rolf enten ikke ville spise eller at det ikke var mat igjen når han kom. Og så følte vi begge to at vi favoriserte Rolf, bevisst eller ubevisst. Det var også urettferdig mot Laban. Uff.
I alle fall.
Laban forlt oss i går. Riktig fornøyd, i det samme buret som han kom i. Og tilbake til samme sted som han kom fra. Den egentlige eieren hans har nemlig kommet tilbake fra Nord, i alle fall for en tid. De var glade for å se hverandre.
Det hjelper litt.

dscf5447

Stikkord:

3 kommentarer

Kent

22.11.2009 kl.19:20

Ja, vi har jo noe erfaring med katte som bir plassert hos os av ymse grunner. Dette har jo stort sett gått bra (selv med Pandora som jo var weird).

Det er dog min overbevisning og ganske bastante mening at det skal mye til (veldig mye) for å forlate et dyrevesen man har påtatt seg ansvaret for. Det er jo muligt at "den egentlige eieren" til Laban hadde tungtveiende og reelle grunne til ikke å ta han med, ikke vet jeg. Hvis ikke, bør noen snakke et alvorsord med vedkommende.

Tante Jul

22.11.2009 kl.19:50

Kent: Eieren skulle på ishavsfiske. En tråler er ikke noe sted for en katt. Jeg har faktisk tenkt en del på Pandora i det siste; hun levde jo i en trapp i flere år (mer eller mindre), og dere holdt ut særhetene hennes. Også en grunn til at jeg føler meg litt dårlig over at vi har gitt opp...

johanne

22.11.2009 kl.23:56

Tror helt sikkert at Laban var fornøyd med pensjonatoppholdet hos dere . Mat , seng , kos stimulerende utemiljø , automatisk døråpner og så videre . Slett ikke dårlig for en katt .

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits