Fineste julegaven

Nå som alle mennene mine sover vil jeg fortelle dere om årets fineste julegave. Ikke den fineste jeg fikk, altså, men den fineste jeg ga. Synes jeg selv. Det er slett ikke sikkert alle andre synes den er fin, men jeg la masse omtanke og arbeid i den, og heldigvis ble mottakeren glad!
De av dere som leser bloggen min ofte (det finnes noen der ute som gjør det, det vet jeg!) husker sikkert at jeg har gnålt om en gave jeg holdt på å lage, og at jeg banket og spikret og slo meg på tommelen. Så neglen kunne blitt blå. Vel, her er vidunderet:Fint?
Fælt?
Skjønner ikke hva det er?

Jo, altså, det er et bilde. Til å henge på veggen. Med en litt sånn røff ramme. Passer veldig godt på rommet der det henger nå. Motivet heter Paintbrush Girl, og det er av en street-art-fyr som heter Dolk. Niesen min viste meg det for et par år siden og sa hun likte det veldig godt. Mirakuløst nok husket jeg det i høst og fant det på nettet. Printet det ut og hadde egentlig tenkt å male det over på lerret selv. Men så fikk jeg ideen om å gjøre det litt enklere for meg selv og sannsynligvis penere også. Teknikken er sikkert åpenbar, men jeg kan jo vise allikevel.Jeg klistret fast bildet på en treplate jeg fant i kjelleren. Med decoupagelakk. Hihi, jeg har hatt en boks med decoupagelakk i årevis og trodde aldri jeg skulle få brukt den, men nå har jeg funnet ut at det er jo kjempegøy! Så tok jeg noen av alle de hermetikkboksene jeg har spart til et slikt formål og åpnet bunnen på dem og klippet dem opp i mindre biter. Det er ikke nok bare å klippe opp den ene siden; da blir det så veldig vanskelig å flate dem ut. Boksbitene fikk gjennomgå med hammer, på et passende underlag (en bit gulvbelegg) så jeg ikke skulle skade bord eller gulv. Fin terapi, forøvrig, dette med hammeren. Etterpå er det bare å feste de flate metallbitene på treplaten.Nåja. "Bare" er kanskje å ta litt i. Jeg konkluderte at heftepistolene våre ikke er sterke nok, eller om det er stiftene som er for myke. De skal tross alt gjennom både metall og relativt hardt tre. "Dobben" sålebesparer som jeg har et par antikke esker av i kjelleren har for korte pigger. Skruer brukte jeg forrige gang jeg laget noe tilsvarende, og vet du, det er faktisk ikke lett å finne noen som er korte nok. Så denne gangen ble det korte spiker, for det meste. Lenger spiker på sidene - metallet skal bankes rundt kanten og festes der også.

Her er blåneglen min:Ikke så farlig. Uansett; jeg fortsatte selvfølgelig å spikre fast metallbiter til treet var dekket og det ikke var flere åpenbare ujevnheter. Dekket noen skjøter med lokkene fra hermetikkboksene, pyntet med litt flere lokk, og vips! En one-of-a-kind bilderamme. Må behandles varsomt så en ikke skjærer seg og får en fin patina (les: rust) med tiden. Miljøvennlig er det også! Resirkulering kalles det visst. Den eneste betenkeligheten i så måte må være mengden med blekk som gikk med til utskriften.

Jeg tror faktisk jeg selv ville blitt riktig glad for en slik gave. I alle fall er jeg stolt over å ha laget den og skryter uhemmet til alle som gidder å høre på. Nå også til deg :)
Stikkord:

7 kommentarer

jonna

05.01.2010 kl.08:10

Ja, hun får værs'go' være fornøyd etter all den jobben der.

Og den sinnssyke blåneglen.

Fint, blei det!

Hihi, decoupagelakk- det er sånt shabby-chicdamene driver med, men med romantiske rosemotiver og liksomvintagebilder av lubne englebarn som stirrer tomt ut i luften.

Og så lager de en telysestake og hekler en matchende veske, plasserer det på den hvite kommoden sin de har patinert selv, tar et bilde som de legger litt blur og diffuse glow på i photoshop, og lager blogginnlegg om det.

"Se så original og kreativ jeg er"

Bah.

DU er original.

Tante Jul

05.01.2010 kl.14:40

jonna: Takk! Jeg smiler bredt for meg selv.

johanne

06.01.2010 kl.15:30

Helt enig. Original.

Rebella

08.01.2010 kl.12:37

Skjønner godt at vedkommende ble glad, den var utrolig stilig - så kult gjort! Du har all grunn til å være stolt av den:D

Tante Jul

08.01.2010 kl.13:37

Rebella: *stråler* :D

pregemmy

10.01.2010 kl.13:09

Vannvittig tøff ramme OG bilde!

Kia

14.01.2010 kl.18:18

woho! jeg ble kjempe glad for den altså, bare så du vet det. har ikke hatt nett på en stund så har ikke lest bloggen ellerså hadde jeg sikkert kommentert før!

den henger fint og skjevt på veggn

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits