Barnedåp

I dag er Ruben blitt døpt. Vi driver ikke med ting som seriøse invitasjoner, leie av lokale, catering og slikt, så våre gjester fikk invitasjon per telefonsamtale eller sms, og så hadde vi stående buffet her hjemme etter kirken. Svigermor hadde laget ikke en, men TO smörgåstårtor, jeg hadde laget løkpai og quiche Lorraine (og korskake, marshmallowgodis, negerboller, brente mandler og honeycomb), Tingeling hadde med vaniljekake, naboen kom med sjokoladekake og søsteren min bakte focaccia, og så var det te, kaffe og saft i fleng. Og som en bonus hadde onkel Rolf med seg to av sine legendariske sockerkakor! Det var mer enn nok å spise og alle var glade og fornøyde. Ruben fikk et fjell med gaver og Sixten fikk også noen.
Hihi. For noen av oss ble det litt dramatikk, også. Dåpskjolen bor hjemme hos svigerforeldrene mine og svigermor sa allerede for halvannen uke siden at det ville jo være synd om det skjedde noe på veien så de ble forsinket. For å være på den sikre siden kjørte de hjemmefra allerede klokken halv seks i dag morges (de har tre-fire timers kjøring, alt etter føre og forhold). Og da de var halvveis kom de i tanker om at dåpskjolen hadde blitt igjen hjemme! Ups... Med besluttsomhet og heltemodig råkjøring klarte de allikevel å snu, kjøre hele veien hjem igjen, hente kjolen, og ankomme kirken ti minutter før oss andre. All is well that ends well, men jeg kan nesten ikke forestille meg stressnivået hos dem som var med på turen... Takk for innsatsen!
Ruben var en liten engel i kirken og skrek ikke i det hele tatt. Det positive inntrykket ble forsterket av at det andre dåpsbarnet vrælte som besatt fra ende til annen. Sixten sjarmerte som vanlig hele lokalet, særlig da han løp rundt med fingrene i ørene mens sangforeningen underholdt. Gudfar og gudmor utførte gudforeldre-pliktene sine med glans, jeg fikk ros for skriftlesing, og Mannen som slett ikke er begeistret for kirker og slikt var min tapre helt og holdt ut gjennom hele dåpen, høymessen OG nattverden.
Nå er vi slitne alle sammen. Sixten har sovnet i saccosekken sin. Mannen sitter foran tv'en for å få med seg de siste dyrebare timene. Og jeg tusler rundt og rydder og duller med Rubengutt. Jeg tok ikke et eneste bilde i dag, så fotodokumentasjon her på bloggen er avhengig av at faren min mailer meg noen fine bilder (og gjør dem om til håndterbar størrelse først).

Håper dere andre har hatt en givende søndag!
Stikkord:

5 kommentarer

gurokingston

31.01.2010 kl.21:07

Gratulerer med Ruben! Min søndag har stort sett bestått av modellbygging og youtube...:)

nr1

01.02.2010 kl.01:08

Jeg vil bake kaker!

gulltopp

01.02.2010 kl.14:33

Jeg har bare lyst å rope ut at jeg elsker deg - TAKK! Du har rett i det du har sagt: du er helt normal. Det er andre mennesker som er unormale, når de ikke lenge etter å ha fått et barn, går i gang med helt ville tilstander og lager perfekte små invitasjoner, pynter lokalet i perfekte farger som matcher invitasjonen og bestiller mat for flerfoldige tusen.

Hvis jeg noen gang tenker at du er rar igjen, (f.eks hvis jeg forestiller meg deg ute på julehandling i april, kjørende rundt i likbil) så skal jeg bare tenke på dette innlegget.

Britta

01.02.2010 kl.22:53

Congratulations to Ruben! Glad everything went well...I remember Sixten's baptism...I was so honored to be included. :)

Tante Jul

04.02.2010 kl.09:02

gulltopp: Hihi. Jeg har fremdeles ikke lappen, så julehandel i likbilen får vente.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits