tapioka

Da Ruben og jeg var i Oslo forrige helg gikk vi en lang tur. En sånn tur som jeg pleide å gå daglig, som jeg savner veldig nå. Det er lett å gå mange kilometer i en by, og lett å ha med seg barnevogn. Overraskende godt måket var det også. Nå er ikke Oslo akkurat kjent for god snøkontroll, så jeg satte veldig pris på at jeg ikke måtte gå lange omveier eller gå ut i kjørebanen med Ruben. Her hvor vi bor er måkingen... variabel. Iblant synes jeg de er veldig flinke, men andre ganger virker det som om de bare måker veibanen og ikke bryr seg om at snøen de måker bort havner på fortauet.
Uansett. Vi gikk fra Gamlebyen via Galgeberg bort til Tøyen, videre forbi Munch-museet og Botanisk hage, og et kvartal eller to bortenfor tok vi til venstre og krysset nedover mot Grünerløkka. Da gikk vi rett på det asiatiske supermarkedet i Trondheimsveien, som jeg har sett noen ganger men aldri vært inne i. Og tenk, det gikk an å komme inn der med tvillingvogn, og det var nok plass mellom hyllene så jeg slapp å la Ruben stå alene mens jeg gikk og frydet meg over de mange merkelige tingene jeg kunne kjøpe. Jeg greide å begrense meg, og kjøpte ikke så mye mer enn denne:Jeg har skjønt at tapiokaperler kan brukes omtrent som sagogryn, og nå er jeg spent på om de beholder fargen når jeg koker grøt. Det blir i så fall en riktig barnevennlig rett (utseendemessig, i alle fall).
I tillegg kjøpte jeg litt sauser og buljonger og to pakker Pocky som vi allerede har spist opp. (Ooooh, når jeg googler Pocky ser jeg at det finnes fire smaker jeg ikke har prøvd!) Jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte nudler og soyasaus, men jeg skal definitivt tilbake dit, og da skal jeg huske på det.

Etter at vi hadde handlet fortsatte vi til Birkelunden via Sofienbergparken. Jeg ville på Cocoa on the Gogo, men der var det fullt og jeg gadd ikke vente. Nedover hele Grünerløkka fant jeg ikke et eneste sted der jeg følte meg velkommen alene med tvillingvognen min, så det ble ikke noe kafébesøk på meg. I stedet gikk jeg tvers over til Grønlandsleiret igjen via Legevakten og fulgte den (gr.leiret) hele veien tilbake til Gamlebyen. Fin tur, men Å! så gjerne jeg ville vært uten vogn eller hatt med meg noen som kunne passe på den mens jeg gikk i butikker. Jeg er ikke noe særlig til å sy, allikevel elsker jeg stoffbutikkene på Grønland - bortsett fra at de uten unntak er vanskelige å manøvrere i med barnevogn.

Sånn! Om dere virkelig har orket å lese alt dette har dere nå fått tips til en ypperlig spasertur i Oslo Øst.

Stikkord:

5 kommentarer

gulltopp

11.02.2010 kl.18:58

Klart jeg orket å lese hele! :) Veldig fin farge på greiene du har kjøpt, men jeg aner ikke hva det er, da. Eller hva det brukes til, bortsett fra grøt. Men jeg regner med du ikke skal ha i hele posen, så kanskje man kan bruke det til kakestrø også.

sv: Hihi! Nei, det er ikke Ellen, men Silje Vanilje. :) Hihi. Den har delt seg på enden der, så jeg må se om jeg kan få gjort den større. :) Det er godt å høre at det er andre som bruker flere år på å få i stand listene sine også... :D

Tante Jul

11.02.2010 kl.20:48

gulltopp: Jeg tror ikke det blir godt som kakestrø, perlene er laget av bare tapiokamel. Og farge, i dette tilfellet. Ren stivelse, altså. Det som er gøy med dem er at de blir store, gjennomsiktige og geleaktige når en koker dem. Stas!

johanne

12.02.2010 kl.11:29

Fin tur det der . Jeg blir gjerne med deg på en slik runde og passer vogn / barn så du får gå i butikker . Jeg har jo allerede bestemt at jeg må oppsøke bydelene litt til fots .Passer det når vårsola skinner ? La oss spare opp noe kapital også , så vi kan vifte litt med ørene .

Tante Jul

12.02.2010 kl.12:42

johanne: Vifte med ørene? Jeg trodde ørevifting var genetisk, jeg. Ikke noe en kan betale seg til. Men jeg vil gjerne ha deg med! Og du ville elske det asiatiske supermarkedet, du også, det er jeg sikker på :)

Kristin

12.02.2010 kl.13:09

Den turen du tog känns som att jag har gått massa gånger! Kanske inte helt från Gamlebyen, men allt runtomkring. Du har säkert varit cirka 3 minuter från Elinas lägenhet, om det är av intresse :) Och förmodligen gick du förbi den barnbutiken där jag var och hittade fint till R och S =)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits