Onkel Rolf

De av dere som er ekstra observante har kanskje fått med dere at katten vår heter Rolf. Det gjør han ikke uten grunn. Han er nemlig oppkalt etter Mannens onkel, som heter - Rolf. Onkel Rolf driver med kuer, og han har for vane å kalle opp de nyfødte kalvene etter familiemedlemmer. Vi tenkte at det var da bare rett og rimelig at vi kalte opp et dyr etter ham, også. Hovedforskjellen på katten Rolf og kyrne på gården til onkel Rolf er (bortsett fra det åpenbare; størrelse, art, etc) at Rolf ikke risikerer å bli spist. Av oss, i alle fall. Jeg kan ikke garantere for rever, grevlinger eller løshunder, men sjansene for at han unnslipper slaktedøden er i alle fall rimelig store.

Nuvel. Jeg ville fortelle om onkel Rolf i dette innlegget. Onkel Rolf er nemlig kanskje verdens mest sympatiske mann. Mannen og jeg setter svært stor pris på ham og skulle begge ønske at vi kunne overøse ham med gaver og gleder hele tiden. Rolf lever nemlig et ganske stillferdig liv på mange måter. Han driver gården sin alene, og det er nok ikke alltid en dans på roser. Feil vær til feil tid, eller et sykt dyr eller to, kan rokke balansen og sende regnskapet avgårde i feil retning fra år til år. Selvfølgelig er det ingen som stepper inn om en bonde blir syk, og sykelønn er vel heller ikke noe å snakke om. For noen år siden fikk onkel Rolf borreliose (som jeg selv alltid er så redd for) og var ganske slått ut i ni måneder. Men noen måtte jo stelle dyrene! Og høste kløveren og kornet.
Onkel Rolf har aldri vært gift og har heller ikke til hensikt å bli det, så vidt jeg vet. Har ikke tid til sånt. Gården tar sin del og lokalpolitikken resten. Og familien. Han har mengder av grandnevøer og -nieser; hele åtte stykker så langt. Og de er like begeistret for ham som han er for dem. Jeg gleder meg til sønnene mine blir store nok til å hjelpe onkel Rolf med slåtten om noen år.
Når vi besøker onkel Rolf venter alltid en sockerkaka på oss, og når Sixten har fått sitte på traktoren og hilse på kyrne går vi inn på kjøkkenet for kake og te. Onkel Rolf drikker nemlig ikke kaffe, smarte mannen! Men kaffedrikkende gjester får allikevel. Siden Rolf vet hvor begeistret jeg er (ja, ikke bare jeg; de fleste andre også) for kakene hans har han begynt å ha med seg kake når han besøker oss, også. Det er stas. Ja, han baker dem selv, hvis noen fremdeles var i tvil. Hjemmebakt til ellevekaffen (elleveteen) må man ha.
Siden jeg ble kjent med Mannen har vi feiret annenhver jul og annenhver påske hos hans familie og min. Julen i Mannens familie er et eneste stort etegilde (bortsett fra for to juler siden da vi hadde vinterkräksjuka alle sammen), og tradisjonen er julelunsj hos onkel Rolf. Den følger ganske raskt etter den enorme julefrokosten og kaffen og kakene og består av masse tradisjonell svensk julemat som jeg ikke kan navnet på, med brøddypping (i skinkevannet?) som høydepunktet. Til jul er hele huset til onkel Rolf fylt av nisser og annen julepynt, og det blir bare mer for hvert år. Det liker selvfølgelig jeg :)

Det finnes mye mer å si om onkel Rolf, men det får være til en annen gang. Vi er i alle fall veldig glade i ham!


(bilde: fotovision.no)
Stikkord:

7 kommentarer

BareIH

09.03.2010 kl.22:35

SV: Jeg klandrer deg ikke. Vi er en liten, men dedikert skare av fans. ;) Med tanke på at serien aldri ble sendt på norsk fjernsyn og i tillegg ble tatt av etter kun en sesong er det vel ikke så rart. :)

EMMIEVERLASTING..

09.03.2010 kl.22:37

Å, så koselig innlegg da!:o) Skulle ønske jeg hadde en sånn onkel selv jeg! Kjempekoselig bilde også! ha en fin kveld!

johanne

09.03.2010 kl.23:15

Jeg er også stor fan av Rolf ( onkel) . Vi har mye til felles , men han slår meg mange grader når det gjelder barnetekke, tror jeg. Han er litt av en mann i min bok.Kanskje det blir en kalv som blir døpt johanne ? Da blir jeg stolt.

gulltopp

10.03.2010 kl.00:15

Onkel Rolf hørtes ut som en grævla ålreit fyr! Han så jo snill ut og! Skjønner godt dere har kalt opp lille pus etter han! :) Bestefar het Rolf, han var også bonde, og verdens aller besteste. <3 Kanksje det ligger noe i Rolf-navnet. :)

jonna

10.03.2010 kl.11:10

For et fint bilde!

Kent som har tatt det?

Skulle ønske vi også hadde en onkel Rolf med bondegård.

Allerhelst i umiddelbar nærhet, så man kan hjelpe til.

Dessuten er han fin på håret!

Tante Jul

10.03.2010 kl.17:18

jonna: Hihi, ja, håret hans er et kapittel for seg :)

Mannen

12.03.2010 kl.18:30

Han är bara den bästa människan som gått i ett par stövlar.

Förresten har han tie "grandnevö/nieceer". Hans brors dotter Sofia har två barn.

Viva el Massey Ferguson

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits