Ny gryte

Da vi var på loppis i forrige uke kjøpte jeg en oval jerngryte. Det har jeg aldri hatt før. Jeg assosierer straks til herlige gryter med hele høner, tilberedt sånn langsomt og med hele gryta satt inn i ovnen. Knotten på lokket er av jern også, så den kan absolutt brukes på den måten.
Nå vet jeg ikke hvor mye jerngryter koster i butikk, men jeg er ganske sikker på at syttifem kroner var en riktig fin pris!

Om du sitter og tenker at den gryta ser da altfor gammel og slitt og ubrukelig ut anbefaler jeg deg å lese dette innlegget. Litt tid og innsats fra min side, og så blir gryta så god som ny. Dette blir bra!

Stikkord:

4 kommentarer

BareIH

20.03.2010 kl.11:03

Svar: Jeg har tenkt på en honningkake eller bare en enkel hvetekake av noe slag. Skal nemlig være på hytta, så det er litt begrenset med hvilket utstyr jeg har og hva som faktisk går an. Men om du tror det ikke blir noe stort problem å lage den der vil jeg gjerne ha oppskriften! :D

gulltopp

20.03.2010 kl.13:37

For en fin gryte! :) Etter det andre jerngryteinnlegget ditt, er jeg ikke i tvil om at den blir god som ny!:) Gleder meg til å se hva slags fine gryteretter du kan lage!

Haha, takk for herlig kommentar: "Lang vorterot høres usannsynlig spennende ut" , jeg trodde jeg skulle knekke sammen av latter! Det er godt det er flere med litt annerledes interesser. :D

Forresten, ikke at du skulle trenge bloggtips, men jeg har et aldri så lite ønske å komme med. Jeg har lest på andre blogger også, at det er veldig vanskelig å finne på hva man skal ha til middag i ukedagene... Kunne ikke du laget en sånn enkle middagstips-oversikt? (med ingredienser som folk har hørt om, hihi) Tips og inspirasjon til hverdagsmiddager-aktig? En gang hvis du har tid og lyst, hadde jeg i alle fall satt kjempe pris på det!

Bare et forslag :)

johanne

23.03.2010 kl.10:58

I dag fant jeg dette i hyttemagasinet: Oval jerngryte 4,1 liter fra Le Creuset ( ganske vist emaljert i en nydelig lilla farge, men det får jo ikke maten til å bli bedre) KR 1.549,- Så det var nok et godt kjøp,ja

Tante Jul

23.03.2010 kl.17:39

johanne: Le Creuset er blant de dyreste (og fineste) jerngrytene en kan få, men jeg vil tro at en "billig" ny en koster halvparten av det der, eller mer. Jeg er fremdeles riktig fornøyd! :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits