Mackintosh

I går nevnte jeg Mackintosh i en kommentar på en annen blogg, og nå ser jeg at det er på tide jeg forteller verden om ham igjen. Det er nemlig ikke alle som har hørt om ham, viser det seg.

Charles Rennie Mackintosh var en skotsk arkitekt og designer som huskes som en av de store innen Art Nouveau. Mer trenger en egentlig ikke å vite om ham, men hvis du vil kan du lese mere her. Selv kjenner jeg til ham fordi jeg en gang var sammen med en skotte, og moren hans jobbet på Mackintosh-museet i Glasgow. Mackintosh hadde en ren, enkel og tiltalende stil, og hvis jeg hadde hatt masse penger og ingenting bedre å ta meg til ville jeg innredet hele huset mitt slik. Eller kanskje bare et rom eller to. Siden jeg både har lite penger og mye å gjøre får jeg nøye meg med å kikke på bilder og å henge på meg Mackintosh-anhenget mitt iblant. Det lages selvfølgelig Mackintosh-ting fremdeles, inspirert av hans originale design, og så vidt jeg vet er det ganske stor business i Skottland. Jeg slenger med noen bilder så dere vet hva jeg snakker om:
Om dere noengang har tenkt dere til Skottland (og da spesielt Glasgow) anbefaler jeg sterkt å ta en tur innom The Mackintosh House, museet som er bygget opp rundt hjemmet han delte med sin (også) svært talentfulle kone. Og så bør dere gjøre noe jeg selv aldri gjorde, nemlig ta lunsjen på The Willow Tea Room. Ta en kopp te med scones for meg!

Å ja; bildene lånte jeg her.
Stikkord:

7 kommentarer

Kristin

08.04.2010 kl.16:27

Jag har tänkt mig tillbaka till Skottand - och hade lätt kunnat besöka det huset. Fina grejer! (Har blivite rätt kulturell av mig de senaste veckorna, gått på museum och sånt.. börjar bli vuxen, vet du) ;) Bil ferie på Skottland ska jag snart göra igen!!

Tante Jul

08.04.2010 kl.17:01

Kristin: Ta meg med!!!

Emmieverlasting..

08.04.2010 kl.19:54

Så vakre ting!:o)
Sv: haha, takk! diett drepern var ett kult kallenavn altså;o)

gulltopp

09.04.2010 kl.00:26

Jeg var i Glasgow for noen år siden, men gikk glipp av begge deler. Både mackintosh og willow tea room. Var der for å se på fotball... Hvis jeg reiser tilbake så skal jeg huske på det! Spørs om vi får reist tilbake noen gang da, Gubben har ikke vært der, men vi var jo i Edinburgh i fjor.. Han liker UK, men er ikke villig til å være med på britrail sånn som jeg gjerne vil en dag... Så når han først vil være med til UK må jeg velge litt med omhu, og da blir det vel helst Newcastle, som er byen i mitt hjerte! :) Hun over her kan få lov å ta med meg til Skottland også forresten! :)

Det rosa kjedet var kjempe fint!

sv: Jeg tror ikke vi var i ditt sverige denne gangen, vi var på tocksfors eller hva det heter. Er så greit der det ikke er pol, for da slipper man alle alkoholikerne. :)

Men vi sier ikke nei til kake vi altså. Apropos. For i dag, så lagde jeg den eplekaka di. Og jeg er nesten litt sinna for at jeg bakte den hersens tingen, for nå er jeg kvalm som bare det. Spiste aaaaaalt for mye. På tross av at min var rå i midten, er det den beste eplekaka jeg har smakt! Oh lord. Den skal jeg ikke bake igjen før jeg har MANGE å dele den med.

Å, men hvis du er en svartkrokodillespiser, så kan vi jo dele en pose en gang. Det hadde vært hyggelig. :)

Eldeen

09.04.2010 kl.09:10

Mye fint! =D Og takk for at du opplyser meg! :)

SV: Aaah, takk! Ja, noen av dem var litt like! :)

jonna

09.04.2010 kl.20:42

...Og hvis du får masse penger, ønsker jeg meg vase nr. 2 fra toppen :)

johanne

10.04.2010 kl.00:01

Da jeg var i Glasgow i 1972 visste jeg ikke noe om Mackintosh, nei . Men kommer jeg dit noengang igjen så! Tror du må satse på to av vase nr 2 fra toppen-- en til jonna og en til meg. Ellers er jeg jo svak for vinduer med Art Nouveaumotiv.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits