Dåp og sukkersug


(fant selvfølgelig bildet på weheartit)

I går var vi i barnedåp. Ikke hvilken som helst barnedåp, men Marius sin. Marius er en liten gutt med norsk far og indisk mor, som Mannen og jeg er faddere til. Han er sånn omtrent fem uker gammel, og risikerer å miste moren sin i overmorgen. Hun har fått avslag på søknaden sin om oppholdstillatelse med utreisedato trettende mai. Selvfølgelig har hun (de) klaget på avslaget, men enn så lenge har vi ingen anelse om hva som kommer til å skje. I verste fall må hun altså reise fra landet på torsdag, og hun har ikke lov til å ta med seg sønnen sin. Han er nemlig norsk. Så krasst er det. At han bare er fem uker og blir fullammet fremdeles har visst ikke så mye å si - en person (om det var hos polititet eller UDI er jeg ikke sikker på) sa sågar at "det finnes morsmelkserstatning, så det går HELT fint å holde en baby i live uten mor".
Urk.
Facebook-gruppen deres tipper snart 8000 medlemmer, forresten. http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=114664348566907

Nå sitter de (og vi) bare og venter på svar, og ber og håper på det beste. Dere får gjerne bli med på det, dere også.

Som et lite PS har jeg verdens verste sukkersug etter å ha smakt på alle kakene på dåpen i går. Å, som jeg elsker kaker! Og puddinger og krem og gele og vaniljesaus. Mmmm...


Stikkord:

4 kommentarer

BareIH

10.05.2010 kl.20:17

Går det an.. "det går helt fint å holde en baby i live uten mor".. Det er vel ikke det som er det ultimate problemet.. UDI eller politiet eller hvem det var ser altså ikke problemet i å rett og slett tvinge dem fra hverandre. Jeg synes det er galt på ganske mange nivåer. Æsj.

Opplever nesten det samme med familien til en venn av meg, og jeg synes det er så.. æsh, urk, dårlig.

jonna

11.05.2010 kl.08:28

Æsj, dette er en avskyelig sak.

Og dessverre er den sannsynligvis ikke enestående.

Forhåpentlig løser den seg til alles beste, og helst da uten at mor må reise fra Norge og vente i årevis på å få komme tilbake.

Hadde jeg vært en slik en, skulle jeg bedd jeg og.

Tante Jul

12.05.2010 kl.11:29

jonna: Hihi. "Hadde jeg vært en slik en..."

Men enestående er det ikke, nei. Jeg leste at det var noe slikt som 300 barn som allerede hadde mistet moren sin, og 5000 eller noe slikt som ventet på svar. Jeg er glad jeg ikke jobber på UDI, jeg.
Huttetu for en sak da. Og nei den er nok ikke enestående, dessverre,.

sv; Hoho, utepils er tingen vet du. Har også vært på Dubliner, trivlig ja så absolutt.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits