Klirreditt-ting

Hva er dette? Altså bortsett fra et skittent vindu og en hånd som trenger manikyr?Det er IKKE noe så kjedelig som en ring fra lokket på en plastdunk. Det er en klirreditt-ting!
En klirreditt-ting er uunnværlig til jul. De finnes i flere farger og størrelser, men alle har samme bruksområde: De skal festes øverst i juletreet, nedenfor stjernen. Altså ikke på en gren nedenfor stjernen, men på selve toppen av treet. eller stammen om du vil. Funksjonen til en klirreditt-ting er noe diffus, men en ting er klart, og det er at juletreet blir ikke det samme uten.
Dette var hva jeg fortalte søsteren min den ene gangen under oppveksten som jeg virkelig følte at jeg lurte henne. Hun kommer sikkert til å si at hun ikke trodde meg et øyeblikk, men jeg følte at jeg lurte henne, og det er det som teller. Det er nemlig ikke alltid enkelt å vokse opp med to eldre søstre, for uansett hva du gjør vil de alltid være større, bedre og smartere enn deg. I alle fall så lenge du går på barneskolen. Da er det viktig med slike små hendelser som en kan huske på, og som gir følelsen av mestring.

Vel, nok kvasipsykologi. Nå lurer jeg på om noen der ute har et annet forslag til hva en klirreditt-ting kan være/brukes til? Et bedre navn, kanskje? Kan noen fortelle meg hva det egentlig heter, på ordentlig?
Eller kanskje dere har en historie dere pleide å fortelle da dere var små, eller en ting dere fant opp et morsomt navn på eller lignende? Det vil glede meg å høre!

Stikkord:

7 kommentarer

04.06.2010 kl.22:04

Jeg har et annet navn på klirreditt-tingen din! :D "Tyggesak". I mine 7 år med Gubben, har jeg måtte holde ut med tyggesaker. Det er sånne ting som du har der, eller de som er nederst på bruskorken, som også har sånne tagger. Han biter de i masse småbiter og sitter og tygger på de i timesvis mens han spiller playstation f.eks. De har jo egentlig både et annet navn OG en annen funksjon her i huset. :D

Jeg sa sikkert kjempe mye rart da jeg var mindre, men jeg kommer ikke på noen andre enn historier om Bjørnen, som var liksomvennen min da jeg var liten. Og det er litt for flaut å fortelle mer om! :D

God helg!

Ps. Jasså, du så ørene mine du ja... Hihi. Det var liksom ikke til å unngå! :D Uff. :) Jeg liker å tro at de ikke er store, bare utstående. Men jeg må kanskje revrdere.

Har visst glemt navn. Men det er meg. Gulltopp. :)

BareIH

05.06.2010 kl.15:48

Ja, elgen er jo egentlig gråbrun, så det er litt rart hvordan de er helt rødoransje som små! :)
Jeg har aldri hatt noe annet navn på dette eller husker noe jeg har lurt søsknene mine skikkelig med.. Men jeg har lurt i begge to, to ganger hver, snus etter å ha fortalt dem at det smaker som sjokolade, da (how should i know, jeg har jo aldri smakt selv). De er nok litt dumme, for ærlig talt. En gang er morsomt, men når de først har smakt det og kjent at det er ekkelt bør de vel skjønne at de ikke skal gå på samme spøken en gang til!? :P

jonna

05.06.2010 kl.19:25

Hihi, det hadde jeg glemt.

Jeg kan ikke huske noe av røverhistorien om juletreet osv., sannsynligvis avfeide jeg den som tøv og pølsevev med det samme.

Men jeg husker at du kom med navnet klirreditt-ting, og de blei jo faktisk hetende klirreditt-ting lenge, for hva skulle man ellers kalle dem?

Tante Jul

05.06.2010 kl.20:35

jonna: Hva var det jeg sa? Du lot deg aaaaldri lure :)

johanne

05.06.2010 kl.22:28

Jeg mener tydelig at det het klidittre-ting eller klirredittre-ting?

Tante Jul

05.06.2010 kl.22:31

johanne: Nope! Mitt ord, og i hodet mitt het det uten tvil klirreditt-ting. Om jeg så uttalte det annerledes er en annen sak :)

johanne

06.06.2010 kl.12:43

Uansett om noen trodde på juletrehistorien , så hang det slike klirreditt-ting på furubuskene rundt heimen i flere somrer.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits