Borgarsyssel

Jeg fulgte planen og gikk til Borgarsyssel museum med barna. Der har de masse bygninger som er låst, en ekte tysk bunker som er låst  (alt blir låst opp om en blir med på guidet tur som går hver time, og noen av bygningene har åpne dører med gitter så en kan se inn), og en barnebondegård som er åpen! Det jobbet to unge mennesker (hihi, hørtes jeg gammel ut nå?) i resepsjonen/kiosken, og de var veldig hyggelige og hjelpsomme (jeg synes fremdeles jeg høres gammel ut, jeg). Vi fikk en liten lynguiding i en av bygningene som tilfeldigvis akkurat skulle låses opp, tilogmed.

Men den der barnebondegården var blant det mest spennende. Ikke at utvalget i dyr var særlig imponerende, men en kunne gå inn til dem! Det var stas.


Sixten fikk klappe både høner, kanin og sau.


Den ene sauen var ikke så veldig interessert.


Like greit, for kompisen dens var litt vel nærgående. Jeg måtte gi den masse mariekjeks for at den ikke skulle smake på tærne til Ruben.


Tærne slapp uspiste ut igjen.


Sixten sa hadet til hønene...


...prøvde å bryte seg inn i en bygning...


...og inspiserte en kanon.

Og så gikk vi hjem. Det var en fin tur. Mosjon til meg og aktivitet for barna (mest Sixten). Hjemme fikk jeg hengt ut en klesvask og vannet grønnsakene mine, og ENDELIG har ett av gresskarfrøene kommet opp med en liten kimplante! Jeg har vært så lei meg over at de som jeg sådde i vinduskarmen døde, og jeg var så redd for at ingenting skulle spire da jeg sådde nye ute. De er nok i seneste laget, men med en riktig heldig sesong kan det bli gresskar av dem allikevel. Jeg krysser fingrene.


Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits