Tunisia-te

Da Mannen og jeg var i Tunisia for noen år siden drakk jeg peppermynte-te hver gang jeg fikk sjansen til det. Overalt sto det teselgere, med en liten stand der de hadde ferdigkokt te som de solgte i bittesmå teglass, og en kunne velge med eller uten sukker. Jeg prøvde aldri den sukrete, men den uten var alltid kjempegod!
Her hjemme har jeg peppermynte i hagen, og den er både god og sterk på smak. Men en ting har jeg lurt på, og det er hvordan den tunisiske peppermynteteen kunne bli så mørk? Når jeg lager av min egen peppermynte får teen en delikat lys gulgrønn farge, uansett hvor lenge den trekker og hvor sterk jeg lager den. Jeg har trodd at det måtte være en helt annen variant av peppermynteplante de brukte i Tunisia, for det har ikke engang falt meg inn at de kunne ha puttet noe annet enn peppermynteblader i teen. Helt til nå.

Da Gulltopp besøkte meg for noen uker siden ga hun meg nemlig denne, som hun hadde kjøpt i Tunisia, bare til meg:A-ha! Grønn te! Med peppermynte i. Så enkelt kan det være.
Jeg skyndte meg å lage meg en kopp med det samme Gulltopp og Gubben var ute av døra (nåja, det gikk sikkert et par timer, men allikevel), og TA-DAAAA!Fin mørk farge og deilig frisk peppermyntesmak.
Jeg er glad!
Stikkord:

3 kommentarer

jonna

11.07.2010 kl.18:46

Jeg kjente engang en algerier som pleide å lage peppermyntete- han stappa fullt et sånt lite gjass med blader, moste dem litt med en sånn liten tremorterting som han hadde til akkurat det bruket, (frigir oljene, kanskje det gjør noe for fargen) og pøste på med sukker.

Og kokende vann.

Himmelsk!

myruin

11.07.2010 kl.22:53

Sv; ja, det er kjedelig når han reiser bort, men vi trenger pengene.. Siden jeg ikke har jobb enda..

Peppermynte minner meg faktisk om jul, vi pleier å lage peppermynte-kuler.. hehe

gulltopp

12.07.2010 kl.00:07

Så bra den falt i smak! Jeg visste du likte te, også ville jeg jo kjøpe en liten ting fra Tunisia, også var det der den eneste jeg fant, og jeg syntes den så fryktelig kjedelig ut. Men jeg hadde jo bestemt meg! :D Flaks. :)

Jeg tror faktisk ikke jeg så en eneste sånn teselger forresten! :O

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits