Med hodet i en ertebelg


På veggene i galleriet vi var i i går (Hillestad) hang det noen digre ertebelger. Jeg ble straks mere begeistret over dem da Sixten oppdaget at de var skap! Mer om dem senere.

Vi hadde i alle fall en veldig fin tur. Jeg fikk kjøre hele veien, både til og fra, og det gikk riktig bra. Det gikk visst litt langsommere enn noen av de andre bilistene ønsket, så flere ganger kjørte jeg inn til siden og slapp folk forbi. Ingen vits i å stresse både dem og meg, nemlig. Noen var ikke tålmodige nok til å vente på at jeg kjørte inn, og føk forbi meg i svinger og foran bakketopper. Folk er rare. 


Ruben koste seg i vognen sin (og i bestemors veske) mens vi andre satt til bords -


med dette. Den sagnomsuste hvetekringlen og te i fine keramikkopper.


Hele familien fikk seg en ridetur. Jeg på en sau, Sixten på en hest, og Ruben på en marihøne.


Det var en god marihøne.


Utenfor galleriet er det masse leker. Underjordiske ganger, et høyt hus med spiralsklie mellom etasjene, sandkasser og rør-sklier og hinderløype og sånn artig huske på vaier så en kan fyke fra den ene enden til den andre.


Og kunst.


Kunst over alt.


Det er her moren min har hentet inspirasjon til det lyseblå treet hun har hjemme i hagen sin (trofaste lesere vil nok huske det fra i fjor). Ganske effektfullt, ikke sant?


Denne gangen kjøpte jeg noe også. En hvitløksrasp! Jeg har kikket på disse i flere år men har syntes de var for dyre. Men i går hadde jeg litt penger som jeg skulle bruke på meg selv, og da bestemte jeg meg endelig. Sixten fikk velge hvilken som skulle bli med hjem, og da ble det denne blå.
Spiralen i midten er ganske skarp, og det en gjør er rett og slett å raspe hvitløken der, og så helle på litt olje og krydder og sette skålen på bordet med godt brød til å dyppe i. Et selling point er at den tåler oppvaskmaskin. De finnes sikkert å få kjøpt mange steder, jeg har i alle fall sett dem på Det grunnmurede galleri i gamlebyen i Fredrikstad tidligere (men der var selve raspen mindre ru).

Vi sørger for flere turer disse siste dagene av ferien. I dag drar vi til Vrådal, og der blir det Nisseloft og galleri. Og vi avslutter hele oppholdet med tur til Strømstad via Sandefjord. Da får vi en hyggelig tregenerasjoners-tur, og barna og jeg får selskap nesten helt hjem. Vi gleder oss!


Stikkord:

7 kommentarer

Purple Balloon

03.08.2010 kl.07:26

Så nydelige gutter! - Jeg har en spørsmålsrunde på bloggen nå, jeg! Stiller du det mest kreative spørsmålet, vinner du en vurdering. ♥

Tante Jul

03.08.2010 kl.09:42

Purple Balloon: Hva skal jeg med en vurdering, egentlig? Men siden ballongbildet ditt er så fint får du et spørsmål allikevel!

fru Back

03.08.2010 kl.15:26

For en skatt av en plass :) Jeg vil ha et sånt ertebelgskap!

Herlig bilde av dere tre <3

En sånn hvitløksrasp har jeg faktisk aldri sett før! Morsom og fantastisk brukervennlig...

Mannen

03.08.2010 kl.17:11

Ja vill ha min familj NU!!!!

Tante Jul

04.08.2010 kl.07:31

Mannen: Hold ut, kjære, nå er det ikke lenge igjen!

Svensk jente

04.08.2010 kl.11:47

fina bilder :)

Gulltopp

04.08.2010 kl.12:46

En hvitløksrasp var jammen lurt, det har jeg aldri hørt om før. Det bildet hvor dere sitter på gyngehestene er bare helt herlig! Beste bildet jeg har sett på lenge! :D

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits