A propos

Siden jeg skrev innlegget i går kveld, der jeg ber dere gjette hva jeg har gjort, har jeg gått rundt og tenkt på småkaker. Hva slags småkaker er greie å sende i posten? Uten at de blir knust, og uten at de mister smaken eller konsistensen?
Naturligvis ga all denne tenkingen meg lyst til å bake småkaker. De jeg har bakt nå vil nok både bli knust og miste konsistensen hvis jeg sender dem, dessverre.Men visste dere at det er nærmest kriminelt enkelt å bake havreflarn? En bare smelter 75 gram stekemargarin i en kjele, og oppi der slenger en 1 dl havregryn, 1 dl sukker, 1 dl hvetemel, 2 ss fløte eller melk, 2 ss sirup og 1/4 ts bakepulver. Rør sammen alt, sett i små topper (husk GOD AVSTAND!) på en bakeplate, inn i ovnen på 200 grader i fem minutter, og vips!
Gøy å se på mens de står i ovnen er det også. Først begynner de å boble langs kantene, så siger de utover i alle retninger og bobler enda mer, og når hele kaken bobler og har blitt lysebrun er de plutselig ferdige.

Så enkelt er det (som de sier i makrellfilet-reklamen).

Stikkord:

4 kommentarer

Amanda (Alla har en bok)

07.08.2010 kl.22:52

Nu blev jag sugen.

tøybleiemamma?

14.08.2010 kl.17:50

Hvor mange får du på den oppskriften? Jeg lager nå og får 9. Men 5 minutter er ALTFOR lite her. Venter bare i spenning her og håper jeg ikke skulle lagd den på 2 brett...

Tante Jul

15.08.2010 kl.22:17

tøybleiemamma?: Oi. Jeg tipper du fikk EN kake? Jeg lager 18 av denne oppskriften, på to brett, og de renner sammen allikevel...

tøybleiemamma?

18.08.2010 kl.11:19

hehe, prøver på nytt i dag jeg da, for på smak var d snadder

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits