Tur og tur igjen

Hihi.

Jeg har nesten vært meg selv igjen de siste dagene! I går sendte jeg bøtte, bærplukker, kniv, kurv og fiskeutstyr med Mannen på jobb, så jeg slapp å ha det med på sykkelen. Etter at jeg hadde tatt barna til barnehagen syklet jeg etter, og så tilbrakte jeg nærmere fem timer i skogen på egen hånd. En inspeksjon av sauesopp-stedene mine sa meg at de kommer, men jeg får gå tilbake om en ukes tid (og håpe at ingen andre finner dem i mellomtiden). Et par sopper var allikevel så store at jeg tok dem med. Og så fant jeg et par Karl Johan (steinsopp), noen vorterøyksopp og MASSE kantareller - det siste uten engang å gå til stedene jeg kjenner til fra før. Fire liter blåbær og noen håndfuller bringebær ble det også. Men ingen fisk. Neste gang gidder jeg ikke drasse med meg fiskeutstyret på akkurat den runden. Det var det tyngste og minst praktiske av alt jeg hadde med, nemlig. I går kveld greide jeg å rense alle blåbærene, men soppen ligger og venter på meg fremdeles. Det gjør ingen ting, for det regnet noe innmari i går og soppen har bare godt av å tørke litt.

I dag har jeg vært på en annen slags tur. Samme start; Mann på jobb, barn i barnehagen. Men nå hoppet jeg på TIMEkspressen ute i veien her og gikk ikke av igjen før jeg var ved Nordby köpcenter. Der fikk jeg for første gang på årevis tusle omkring i mitt eget tempo, uten mann, uten barn, uten å egentlig skulle noe. Det ble litt småting som nye sko, gardiner og dusjforheng på salg, en liten Marimekkoskål til sukker (endelig, jeg kikker på dem med jevne mellomrom, men selv B-varene er hårreisende dyre. Nå hadde de fått inn et parti som kostet seksti kroner mindre enn vanlig B-varepris), og kalendergaver fra søstrene Grenes magasin. I år blir det tre pakkekalendere pluss den med tegninger som jeg lager til moren min hvert år, så det er greit å starte tidlig. Til neste år blir det fire... 
Til slutt løp jeg inn i matbutikken og rasket med meg litt ting derfra også, og så tok jeg bussen hjem igjen. I god tid før noen andre kommer hjem. Jeg er riktig fornøyd.

Grunnen til at jeg sa det der med å nesten være meg selv igjen er at tidligere, da jeg var ung og singel (og ensom), gikk jeg turer nesten hver eneste dag. Timelange turer i skogen, eller i byen eller i området jeg bodde i for øyeblikket. Jeg liker å gå tur. Jeg liker å være alene, om det nå er virkelig alene eller alene blant folk. Det har blitt svært lite alenetid etter at barna kom. MEN det er deilig å ha en familie å komme hjem til, og jeg tror ikke det skal gå mange dager uten dem før jeg savner dem så mye at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg.

Nå får jeg ta meg av de der soppene.

Stikkord:

7 kommentarer

Eldeen

12.08.2010 kl.14:20

Jeg får hakeslepp hver gang jeg er innom bloggen din - du er så effektiv! =O

Tante Jul

12.08.2010 kl.14:57

Eldeen: Hihi. Jeg er i grunnen ikke så veldig effektiv, sånn generelt. Jeg er bare innmari flink til å skryte av meg selv ed gangene jeg er det! :)

A

12.08.2010 kl.17:25

Fire..?

Tante Jul

12.08.2010 kl.18:22

A: Ja, fire adventskalendere. Ruben får ikke i år. De som skal ha er Sixten, niesen min og en venninne som jeg har utvekslet kalender med siden vi var 18.

Jeg er IKKE gravid igjen, hvis noen skulle få for seg å tro det :)

A

12.08.2010 kl.21:26

Bare siden du snek det inn der... Var jo ganske hemmelighetsfull forrige gang. "Forresten, her er babyen" liksom, så tenkte kaanskje du hintet litt.

Men det er jo koselig å lage kalendere. Og Ruben merker vel ikke så mye til om han får kalender eller ikke

Tante Jul

13.08.2010 kl.08:11

A: Jeg ser jo at det i grunnen lett kunne tolkes slik, ja. Men Ruben er ikke et år ennå engang, jo! Så hvis jeg skulle holde trenden og først sio ifra i syvende måned, så skulle jeg jo blitt gravid igjen da han var... fem måneder? Jaja, det er vel teknisk mulig, for noen.

A

14.08.2010 kl.11:38

Tror egentlig ikke det, blir iallefall veldig sliten av det. Hah. Kunne aldri visst om du tok det til et nytt nivå og faktisk fortalte det så fort som mulig ;)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits