Min flotte mamma!

For noen kvelder siden ringte faren min til meg og spurte om jeg hadde noen minutter til overs. Siden jeg bare så på film med et sovende barn på fanget hadde jeg da det, og dessuten hørtes han ut som om det var noe viktig han ville si.
Jo, det hadde seg slik: Han hadde nettopp kommet hjem etter å ha kjørt moren min til toget. Akkurat det er ikke så uvanlig, men denne gangen skulle hun litt lenger enn til Oslo, og hun hadde med seg en møysommmelig planlagt og pakket ryggsekk. Og vi skal ikke forvente andre livstegn fra henne den neste måneden enn kanskje et postkort i ny og ne. Moren min har nemlig reist på eventyr!Moren min er 64 år gammel. Hun har født fire barn og oppfostret tre av dem i en fremmed bygd og med nesten ingen penger. Hun har hatt masse motgang, blitt tvunget til å flytte fra hjemmet sitt og har funnet et nytt, hatt kreft og blitt frisk igjen, kjempet mot vindmøller og blitt dolket i ryggen i lokalpolitikken (det er ikke lett å være innflytter i kommunestyret), og gjennom alt hun har opplevd har hun beholdt både stolthet, håp og integritet. Og NÅ, nå har hun bestemt seg for å oppfylle en drøm mens hun er frisk og sterk og har pågangsmot. I et helt år har hun planlagt turen, uten å si det til noen av oss. Hun har lest blogger og reiseskildringer, studert kart og anbefalinger. Hun har målt og veid og moderert eiendelene sine, og latt mye ligge igjen som andre ikke ville drømme om å reise fra. Mobilladeren, for eksempel. Hun kommer bare til å slå på mobilen hver tredje dag eller så for å sende en sms til faren min om at hun er i live og at alt er vel, og om hun virkelig trenger å lade batteriet finner hun alltids noen som har en Nokia. Tannbørsten har hun kappet skaftet av, for alle gram hun kan spare vil gjøre turen lettere.

Så, hvor er det hun skal hen? Jo, hit:Og hun skal gå  dit.

Pilegrimsruten til Santiago de Compostela er 1463 kilometer lang og går fra et eller annet sted i Frankrike. Jeg leste et sted at hele turen tar 11 uker å gå. Moren min skal "bare" gå litt over halvparten, 760 kilometer. Hun startet et sted i nærheten av Barcelona, og jeg aner ikke hvor hun er akkurat nå.
Det finnes masse selskaper som arrangerer gruppeturer på ruten, men det blir ikke moren min med på. Hun går alene. Nåja, alene er sikkert relativt, for en møter alltid andre med samme mål. Men hun deltar ikke i noe arrangement.

Jeg er så stolt av henne! Min mor! På eventyr! Og ingen visste noenting! Jeg ser levende for meg hvordan hun har sittet og forberedt seg. Hvordan planene utviklet seg og ble til virkelighet - plutselig var den første billetten bestilt, reservasjonen gjort. Jeg kjenner nesten selv et kriblende "hihi, jeg har en hemmelighet!" på hennes vegne bare jeg tenker på det.

Jeg unner henne virkelig en fantastisk måned. Dette har hun drømt om og hatt behov for lenge, og jeg håper hun får alt det fine hun har ønsket seg og mere til. God tur, Hanne!

Stikkord:

15 kommentarer

fru Back

31.08.2010 kl.20:59

Å, kjære vene!! Jeg får jo helt tårer i øynene og klump i halsen her! Lykke lykke til for mammaen din! Kjempeherlig tøff dame :) Stor klem!

myruin

31.08.2010 kl.21:24

Spennende!!

Så morsomt at man faktisk gjør det, og ikke bare drømmer om det!!

Tøft!

Og hvordan er det i din nye jobb?

Eldeen

31.08.2010 kl.22:03

For en vanvittig kul mamma du har! Enda jeg ligger og surkler i forkjølelse, blei jeg nødt til å lese hele dette innlegget høyt for samboeren min, for dette er noe av det herligste jeg har lest på lenge. =)

Samboeren min og jeg regnet oss fram til at hvis hvert skritt hun tar er på ca. 60 cm, så tar hun ca. 1.266.920 skritt på de 760 kilometerne. Hvis skaftet hun kappet av tannbørsten veide 4 gram, og hun da sparer 4 gram per skritt hun tar, vil hun spare seg for ca. 5068 kilos(!) belastning i løpet av hele turen! =O

Tante Jul

31.08.2010 kl.22:27

Eldeen: Oi, den utregningen var virkelig illustrerende! Så fint at jeg (og mammaen min!) engasjerte både deg og samboeren i dag :)

Og god bedring. Jeg begynner å surkle litt jeg også :(

Tante Jul

31.08.2010 kl.22:28

fru Back: Ja, moren min er virkelig noe for seg selv :)

Tante Jul

31.08.2010 kl.22:31

myruin: Ikke sant! Så mange av oss lar det bli med bare drømmen.

Det går bra i nye jobben, begynner å få et begrep om hva i all verden firmaet driver med, og har også begynt å finne tonen med kollegene. Men det er MYE å lære, og selve bransjen er en helt ny verden for meg. Jeg kommer nok ikke til å kjede meg med det første!

guro

31.08.2010 kl.22:47

MIn mamma gikk til Santiago i sommer med en venninne, hun sier det er helt fantastisk. Riktignok hadde de et sånt turistopplegg, med forhåndsbestilt hotell og middag. SIden hun skadet seg (fikk gnagsår, men hun har fortsatt ikke grodd nye tånegler!) tok hun taxi et lite stykke, så hun fikk ikke pilgrimsmerket... Lykke til til din mor! Så tøft av henne:)
Wow!! For ei dame!!! Med stor D!! ;) Jeg blir imponert her jeg sitter.. Å følge drømmen sin slik er bare helt fantastisk!!

BareIH

01.09.2010 kl.10:17

Herregud for en TØFF mamma du har! For en utrolig ting å finne på og ikke minst gjennomføre noe slik. Masse lykke til til mammaen din og håper turen hennes blir så bra som hun har drømt om! :)

myruin

01.09.2010 kl.12:22

Godt det da! Tenk å kjede seg på jobb... Det må være kjedelig, å være lei av og til er en ting, men kjede seg på jobb...

TUTT

01.09.2010 kl.12:28

WOW!

Nu blev jag också jättestolt över din mamma!

God tur önskar jag henne. :-)

Eldeen

01.09.2010 kl.12:46

Hoho, ja. Dere er virkelig engasjerende! =) Så engasjerende at jeg i natt faktisk drømte at du måtte komme å hente mamma'n din på toget, fordi nå hadde hun funnet seg selv! =P Jeg aner ikke hvor det kom fra at hun skulle finne seg selv, men slik er nå mine drømmer. Hun var forøvrig strålende fornøyd med å ha funnet seg selv, så det var nok et godt funn! ;)

gulltopp

02.09.2010 kl.15:55

Oi, så bra gjort! :) Jeg liker når folk får det til å skje i stededet for bare å snakke om det! God tur til mamman din!!! :)

Yvonne-

02.09.2010 kl.22:05

For ei RÅ dame! :) Jeg blir så imponert, for ikke å snakke om fasinert av den type menneske. Utrolig tøft gjort av henne! Håper hun får en helt fantastisk reise. Det er nok utrolig å se tilbake på. Hun har sikkert en hel masse historier til dere, når hun kommer hjem:)

suziluz

03.09.2010 kl.22:18

ÅH. Vilken fantastisk inspiration att få, vilken otroligt häftig dam hon är, din mamma. Åh, jag blir rörd och stolt och alldeles glad, och hoppas hon får en fantastisk tur!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits