Puss tennene

- Det hjelper på allmentilstanden.

Det husker jeg at moren min sa til meg da jeg var liten. Så vidt jeg vet sa hun det bare en gang, og jeg var såpass liten at jeg aldri hadde hørt ordet "allmentilstand" før, men jeg forsto hva hun mente og gikk og pusset tennene. Og vet dere hva? Det hjalp! Og det hjelper fremdeles, om jeg er sliten, nedfor eller bare gretten. Det å gå til badet, finne frem tannbørst og tannkrem, og pusse tennene grundig gir et avbrekk i den negative situasjonen en befinner seg i, så bare selve handlingen kunne være nok. Men i tillegg er det faktisk ganske deilig å kjenne seg ren og frisk i munnen (ja, en dusj har nok samme nytten, men er mer omstendelig og tar lenger tid), så det ligger nok like mye der.

Hun er ganske klok, hun moren min. Jeg er ganske sikker på at hun har glemt at hun noengang har sagt at tannpuss hjelper på allmentilstanden, men det gjør ikke noe. Jeg husker ikke alltid på det jeg heller, og kan gå i timer og dager og ha det kjipt, men innimellom kommer jeg plutselig i tanker om det der med tannpussen, og dermed er jeg reddet for en stund.

Fint er det.

 

Stikkord:

3 kommentarer

fru Back

27.09.2010 kl.22:09

Vet du? Når jeg mangler motivasjon for å gjøre noe - så pusser jeg tennene!! Som nå i stad, når motivasjonen var helt på bånn for å dra seg ut for å trene, så pusset jeg tennene, og kom meg ut. Og jeg føler meg bedre ;) Tror selve den trauste, monotone handlingen har en sånn virkning som.. åssen skal jeg si det da? "Selv om alt er bare dritt akkurat nå, så se, jeg pusser tennene, som jeg har gjort en million ganger før" og kroppen kjenner det igjen, og assosierer det med noen positivt - og MAN BLIR I BEDRE HUMØR. Sånn er det bare. Veldig klokt sagt av moren din! Og morsomt og lunt skrevet av deg! Natta :)

A

28.09.2010 kl.01:38

Høres lurt ut. Det hjelper også på snopesyke (alvorlig diagnose). Er nok mye lurt i det :)

snowontheground

28.09.2010 kl.16:03

Det fungerer ,som sagt, veeldig om man er godtesyk og ja ;)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits