En fin tur

I forgårs var det slikt fantastisk høstvær!
Det var perfekt, mildt, sol, høy blå himmel. Og så alle fargene!

Jeg kom ikke hjem fra jobb før klokken fem, og da satt familien min og så på Emil. Men jeg aktet ikke å la de neste par timene gå fra meg, nei, absolutt ikke, så jeg dyttet i dem noe mat og tvang Mannen til å kjøre oss andre til golfbanen (Mannen selv skulle ut og sykle med en kamerat).

Det ble en veldig fin tur. Skyve tvillingvognen med til sammen sånn omtrent tjuesju kilo barn oppover grusbakker, bære minstemann ut i skogen og gjete storebror mens jeg plukket mose - ja, Sixten hjalp til, han også.

Vi fant årets siste kantareller. Noen som vi fikk plukket, og en hel del som sto så fristende langt inne under en stor sten og som jeg ikke rakk inn til. Da jeg nevnte det for Mannen etterpå sa han at han har ligget på magen på samme sted selv flere ganger uten hell :)

Da vi nærmet oss slutten av runden jeg hadde bestemt meg for å ta gikk solen ned. Det var en bitteliten bekk ved siden av stien, og der fikk Sixten og Ruben "fiske" mens det mørknet. Vi satt og storkoste oss og veivet med pinnene våre i vannet en stund, og så gikk vi videre. Det begynte å bli vanskelig å skille ut konturene på ting lenger fremme, men det gjorde ikke noe. Stien svingte og steg, og plutselig ble alt gyllent! På toppen av en liten bakke sto en samling høye slanke ospetrær, og akkurat da vi kom frem til dem ble de truffet av det aller siste dagslyset. Å!
Ospetrær om høsten har den fineste fargen i verden, tror jeg. Det syntes jeg i alle fall akkurat da.

Som en ekstra bonus helt på slutten av turen skimtet jeg noe hvitt på bakken et lite stykke inn i skogen, og da jeg gikk for å se fant jeg en kvart kurv med lys piggsopp. Da ble det mat, også!

Jeg elsker turer.


foto fra http://emlysen.blogg.se , som jeg fant på weheartit.
(Jeg vet, jeg har vært ganske ubrukelig til å ta egne bilder i det siste)

Stikkord:

7 kommentarer

TUTT

09.10.2010 kl.09:25

Det låter jättegott. Höstkram på dig, fina du!

hk

09.10.2010 kl.09:42

Akkurat et sånt bilde har jeg lyst til å ta av et tre i Oslo!!!

fru Back

09.10.2010 kl.09:42

FOR en herlig tur <3 Ønsker dere en en fin helg!

Millemilla

09.10.2010 kl.16:29

Heisann!!

Da har jeg fått gaven!

Tusen takk nok en gang!

Kjempe fin!!

Klem Renate.

johanne

09.10.2010 kl.22:00

Enig med deg om at ospetrær om høsten er fiiint . De gløder selv i yr og tåke . Husker du Elsa Beskows dikt om de gylne slantene? "En liten asp i skogen står , han rister på sitt vakre hår ......... Hvem vil ha , hvem vil ha ? --Det er bra , det er bra kom og ta , kom og ta kom og ta mine siste små slanter " Og så tegningen av alle trolla som samler i pose og sekk .

Tante Jul

10.10.2010 kl.07:13

johanne: Jeg hadde faktisk bildet av han lille ridder ett eller annet på den alt for store hesten i hodet der vi gikk, og snakket med Sixten om at bladene var gullpenger. Hurra for Elsa Beskow! :)

johanne

10.10.2010 kl.11:51

Ridder Göran ja . Som gikk ut i skogen for å jage drager men ikke fant noen der : Men i vide verden fins det noen fler . Ja hurra for Elsa Beskow . Alle barn burde kjenne henne .

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits