Nøtteknekkeren

Dette er ikke et innlegg om balletten Nøtteknekkeren, selv om det godt kunne vært det nå kort tid før jul. Jeg så den faktisk en gang da jeg var sytten, og jeg synes at de som ser den hvert år har en fin tradisjon.

Men jeg vil si litt om verktøyet nøtteknekkeren.
Da jeg var liten hadde vi alltid en diger kurv med nøtter stående fremme: Paranøtter, valnøtter, hasselnøtter, mandler med skall. Og vi koste oss stort med å sitte å knekke nøtter julen til ende (sikkert til evig frustrasjon for moren min, som måtte fjerne alle nøtteskallene etter oss). Vi hadde et par trofaste gamle nøtteknekkere, og så snart vi hadde lært teknikken var alt bare fryd og gammen.

Men det finnes virkelig mange dårlige nøtteknekkere på markedet, også. En får øye på en og tenker "Å, nøtteknekker! Det må jeg ha til julenøttene. Billig er den også!" (Akkurat ordene "billig er den også" kunne muligens ses som en advarsel). Og så kjøper en den.

Vel. Jeg har et par sånne nøtteknekkere. En av dem er sånn smart at den har åpninger i to størrelser, en for små og en for større nøtter. Og mellom dem er det selvfølgelig en metalldel som går helt inn til midten. Jeg er ute av trening på nøtteknekkerteknikk, og da jeg skulle prøveknekke én enkelt nøtt forleden dag (en liten en, i den øverste åpningen på nøtteknekkeren), da hadde jeg ikke full kontroll på hvor tommelen min var.

Dette ble resultatet:Jeg kommer ikke til å sette frem en skål med nøtter i år.

 

Stikkord:

3 kommentarer

Hanne på Landet

09.11.2010 kl.07:21

Ååh! Sånn er så vondt! Jeg føler virkelig med deg her altså! Jeg gråter litt inni meg når jeg tenker over hvor vondt sånt er ... Ouff! Men det finnes faktisk kjempepraktisk nøtteknekkere også! Jeg skal lage et lite anbefalingsinnlegg på bloggen min om det tror jeg. :) Følg med!

A

09.11.2010 kl.15:15

Sånn er kjempevondt! Vi har en lur en som er formet som en kjegle, så putter du nøtten nedi og trykker inn et håndtak og så har du nøtten ferdig. Det som er trikset her er at du må holde hånden din over åpningen, ellers fyker det nøtteskall over hele stuen. Men ellers er den veldig lur, fordi nøtteskallet blir i kjeglen, så det er lett å hive det rett på ruskefatet. Ser omtrent http://www.stash.no/nyttig/images/artikler/julegavetips/drosselmeyer-artinterior.gif sånn ut, bare at vår er av plastikk og sikkert ganske mye billigere ;)

johanne

10.11.2010 kl.16:06

Sånn blodblemme kalles Tømrerlus i Danmark . Blåse på ! .

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits