Du vet det snart er juleverksted når....

OK, denne listen gjelder kanskje ikke for noen andre enn meg, men den kan gi et lite innblikk i hva som foregår i hodet mitt for tiden. For de få av dere som ikke har fått det med seg (dette gjentar jeg nemlig til det kjedsommelige) har jeg de siste årene arrangert et tredagers juleverksted her hjemme hos meg den siste helgen i november. Jeg har sendt ut opp til tolv invitasjoner med fullt program en måned eller to i forkant, og har hatt helgen fullstappet med julekos, konfektmaking, baking, pepperkakespising, gløggdrikking, lysdypping og overnattingsgjester. I år har jeg sett meg nødt til å downsize litt, jeg kutter nesten hele fredagens program og har bare invitert fem gjester. Men allikevel har forberedelsene en del å si for hverdagen  min.
Altså:

Du vet det snart er juleverksted når...

...kalendergaver og innpakningspapir ligger strødd på alle tenkbare overflater.

...Innholdet i handlekurven består av to flasker sirup, seks plater kokesjokolade, en kilo marsipan, en halv kilo nougat, poser med diverse nøtter, mengder av smør, rice crispies, diverse nissesjokolader, tolv kilo sukker og en kilo marshmallows.

...En stadig tilbakevendende tanke er "Har jeg virkelig nok grøtris?".

...Huset føles skitnere enn noensinne, enda det ser ut akkurat som det pleier.

...Den mest aktuelle logistiske utfordringen dreier seg om hvilken gryte/bolle/form som skal brukes til hva slags konfekt/kake/karamell, og hvor mange kokeplater som må være i bruk samtidig.

...Du våkner og sovner med bruddstykker av julesanger og konfektoppskrifter i hodet.

...Den mest gjentatte tekstmeldingen som sendes fra mobilen din er "Du kommer vel i år?".

...Du blir rystet når du går på postkontoret for å kjøpe julefrimerker og får beskjed om at dessverre, dem begynner vi ikke å selge før på mandag (men vise meg dem, det hadde han lov til. De var finere i 2008).

...Du lurer på hvor mye lysmasse du har, om du bør kjøpe mer, og om det var dumt å ikke be Mannen om å kjøpe en ekstra pakke på Slöjd-Detaljer-butikken sist han var i Sverige (så vidt jeg husker er prisforskjellen mellom dem og Panduro bemerkelsesverdig stor).

...Du gleder deg mer til en helg fire uker før jul enn til selve julaften :)


Kanskje i år?

 

Stikkord:

6 kommentarer

hk

13.11.2010 kl.07:45

... og det før kl. 05:30 en lørdag morgen.

fru Lyng

13.11.2010 kl.09:15

åhh...skulle ønske vi bodde litt nærmere hverandre..for da skulle jeg sniket meg med på dette juleverkstedet ditt;)

Ha en fin dag julemiss;)

Klem Janne

Tante Jul

13.11.2010 kl.10:25

hk: Jeg gikk og la meg igjen etterpå, altså!

Jeg måtte bare stå opp og få i meg en kopp te med masse honning, for jeg hostet så jeg var redd for å vekke barna.

dandilion

13.11.2010 kl.13:42

Høres ut som om du koser deg :) Kjekt å samles til juleverksted.

Kia

16.11.2010 kl.11:38

Gleder meg!

Britta

30.11.2010 kl.02:53

I hope your workshop went well as always! My freshly-cut Christmas tree is up in my living room window as of last night but still needs lights & ornaments. I was just thinking last night if there was any chance I could make some miniature gingerbread houses for my holiday party on Dec 12th, and I forgot about those cute cup houses! Not many people use mugs at my party though, so I wonder how I can modify the idea? Hmm... I'm also planning to make rosettes finally this year, using what you sent me! :)

(you can tell I'm just finally catching up on about a month of blogs...work has been SO busy for so long & getting home at night I've been wiped out!)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits