Eeeeeeeen.....

smultering, en smultering

det er et hull med mat omkring.Jeg har faktisk aldri laget smultringer.
Delvis fordi jeg innbiller meg at det er vanskelig, og delvis fordi jeg egentlig ikke liker smultringer noe særlig.
Mange mener visst at smultringer er julekaker, men det har det aldri vært i mitt hjem. Da jeg var liten begrenset vi oss stort sett til pepperkaker og jødekaker, om jeg ikke tar feil, og så kokosmakroner innimellom, og ferdigkjøpte peppernøtter. Jeg er fremdeles en sucker for Karen Wolff-peppernøtter.
Etter at jeg ble stor har jeg utvidet repertoaret litt, og baker gjerne Basler Brunsli, nøttetopper, struver og Lebkuchen i tillegg til pepperkakene og jødekakene. Og så all konfekten, da, men det teller ikke som julekaker. Det blir i alle fall minst sju slag om jeg velger å regne med alt: Fløtekarameller, sjokoladekarameller, peppermyntedrops, marshmallowgodis, trøfler, brente mandler... Sukk.

Men ikke smultringer.

Hva lager du? Er du en av dem som MÅ ha smultringer?

Bildet stjal jeg forresten fra huseierne.no, fra en artikkel om faren ved smult som selvantenner. Betrakt dere herved som advart.

 

Stikkord:

Én kommentar

gulltopp

19.11.2010 kl.13:16

Namm, varme, ferske smultringer med sukker på er GODT! :D Jeg vet selvsagt ikke hvordan man lager de, men mormor pleide å lage de til jul, før hun ble opptatt med reising og malekurs og slik. hadde jeg visst hvordan man gjorde det / turt (det ser litt skummelt ut) så hadde jeg sikkert lagd det. Ellers pleier vi å ha berlinerkranser, kokosmakroner, skrump/karamellkaker, striller (krumkaker?) og pepperkaker. Og noen ganger negerboller. Jeg har forresten veldig lyst å prøve å lage de brente mandlene dine i år, jeg mener å huske du sa det var lett? Skal lete etter innlegget nu.. :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits