Juleverksted vel overstått

I år la jeg bevisst listen litt lavere for meg selv i forbindelse med juleverkstedet. Jeg inviterte færre gjester enn jeg pleier, jeg kortet ned herligheten fra tre hele dager til to og en kveld, og jeg satte ikke opp programposter som dekket hvert kvarter av helgen.

En av tingene jeg også slappet litt av med var forberedelsene: Ikke noe juletre i år, og huset var knapt så pyntet som det kunne vært. Men en julestjerne i kjøkkenvinduet, elektrisk adventsstake i vinterhagen, det metallic blå "juletreet" ved inngangsdøren og en enkel advensstake (med hvite lys, faktisk. Ikke typisk meg.) klarte jeg å få til. Og så var doen min tradisjoen tro pyntet med lyslenke, nisser, sukkertøystenger og julelitteratur, men det har jeg visst glemt å ta bilde av.

Litt julete ser det ut i den nymalte gangen min, også. Og så kom sannelig valmuefrøstandene til nytte også!
Jeg drysset frø over hele huset da jeg satte dem opp, men det gjør ikke så mye.

Det ser veeeldig grått ut på dette bildet, synes jeg. Men det er nok mest blitzen sin skyld.Ruben fikk være med på å bake pepperkaker. Vi rakk akkurat ikke å sette inn første brettet før gjestene kom, men det tok da ikke lang tid før det luktet jul i hele huset allikevel.

Vi bakte og kokte og ordnet en hel masse.Og på lørdag kveld dyppet vi lys. Fiiiin grønnfarge ble det.Tre flittige jenter pakket karameller på søndag formiddag.En annen flittig jente delte opp de brente mandlene. De ser kanskje ikke så fine ut når en lager dem på denne måten, men de smaker mye mer (og bedre) enn når de bare blir lett ristet og dekket med sukker, synes jeg. Se fargen: Ordentlig brent :)

Sånn omtrent klokka to på søndag kjørte alle gjestene sin vei og overlot Ruben og meg selv til å kose oss i vårt eget og hverandres selskap. Jeg kokte mere risgrøt og en ekstra runde karameller av bare farten, og så satte vi oss ned og så The Holiday sammen. En trivelig avslutning på en virkelig hyggelig helg.
Det var nok ikke så dumt å ha færre gjester. Jeg følte at jeg fikk snakket ordentlig med alle og bekymret meg ikke om at alle hadde noe å gjøre hele tiden, og siden alle har vært her før gikk det meste av seg selv. Jeg er veldig glad for dem som kom, og den ene som måtte melde avbud får rett og slett komme tilbake til neste år.
Jeg gleder meg allerede :)

Stikkord:

3 kommentarer

dandilion

01.12.2010 kl.20:53

Hørtes kjempekos ut! Det er kjekt med sånne tradisjoner :)

johanne

01.12.2010 kl.22:09

Tenker dere hadde det fint .Alle gjestene dine er jo så hyggelige. Ruben ser ut som Obi Wan Kanobi med kjevle. Hihi

Eldeen

02.12.2010 kl.22:10

Ååh, det høres kjempekoselig ut! Så flink du er som lager til sånt. :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits