What goes around comes around?

Uttrykket i tittelen her brukes oftest om situasjoner der noe dumt en har gjort straffer seg. Men selvfølgelig funker det den andre veien også, at om en gjør noe snilt kommer det noe snilt tilbake til en.

I dag har jeg fått en anonym pakke i posten. Ingen avsender på bobleplastkonvolutten den kom i, og inni var en julegave med sløyfe og alt, og det eneste som sto på den var "til" og navnet mitt. Da kan jeg selvfølgelig ikke åpne den før julaften, og så vet jeg ikke engang om jeg kommer til å få vite hvem som har sendt den når den er åpnet...
Det er ikke så mange ledetråder å gå etter om jeg vil finne det ut, heller. Poststempelet er uleselig. Håndskriften kjenner jeg ikke igjen, men det ser ut til å være gutteskrift (tilgi meg hvis jeg tar feil). Fasongen (og lyden når jeg banker på pakken) tilsier at det kanskje er DVD'er.

Det er her overskriften kommer inn i bildet. Jeg har en liiiten mistanke om hvem som kan ha sendt pakken, nemlig.
I sommer, før den gamle arbeidsplassen min ble solgt og hakket i småbiter og vi ble spredd for alle vinder alle sammen hadde vi en vikar innom. En dag snakket han og jeg om filmer, og kom inn på en av hans absolutte favoritter. En film han hadde sett, og som han elsket, men som han ikke kunne få tak i noe sted. Det slumpet til å være en julefilm (Christmas in Boston) som jeg ikke hadde hørt om engang, så jeg bestemte meg for å (la Mannen) finne den. Vikaren ba så pent om jeg kunne brenne en kopi til ham om jeg noensinne kom over filmen, og det lovet jeg selvfølgelig. Og når en har gitt et løfte skal en holde det. Selv om det har gått en stund, selv om en ikke har møtt personen en har gitt løftet til på lenge og kanskje aldri kommer til å møte ham igjen, og selv om en (faktisk) har glemt navnet på vedkommende. Så det så. Filmen ble funnet, kopi brent (laget likegodt en ekstra og sendte til Gulltopp også), gamle sjefen oppringt for å finne navnet til vikaren, Gule Sider besøkt for å finne adressen, og filmen puttet i postkassen. Med avsender (fornavn og alias), og en påminnelse om hvorfor han fikk den. Han ble ordentlig glad og ringte til meg så snart han hadde funnet nummeret mitt (noe som er pinlig enkelt med tanke på at det finnes kanskje tre personer med samme fornavn som meg i hele landet).

Og nå har altså jeg fått pakke. Jeg vet ikke om den er fra ham (men det finner jeg kanskje ut av på julaften) og det gjør ingen ting. Om den er fra en helt annen er det jo bare kjempehyggelig!
Jeg er veldig glad i å være snill, spesielt når jeg vet at den jeg er snill mot blir glad. Altså, ikke sånn glad at den automatisk gir meg ting eller noe, bare at den blir glad. Det har jeg alltid likt. Glade mennesker. Og så skal det så lite til!
Noen der ute har gjort meg også glad i dag. Det håper jeg at han eller hun vet, og setter pris på. På den måten blir vedren et litt bedre sted.

 

Stikkord:

2 kommentarer

Gulltopp

18.12.2010 kl.23:54

Åååå, så koselig... Du er snill du!

johanne

20.12.2010 kl.23:24

Med alt det hyggelige du gjør for andre bør det da også komme noe til deg syns jeg. Du fortjener det du.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits