Juledag

God formiddag, jeg håper at dere alle sammen hadde en fantastisk julekveld i går, både dem(den) av dere som jobbet, dem som hadde første julaften med ny mann eller kvinne, dem som var innesnødd, dem som var alene, og alle dem som feiret sammen med hele familien og alle kjære rundt seg.

Her i Skara var det full fart med tusenvis av barn (åtte), svigerinner og svogere og svigerforeldre og svigeronkel Rolf. Enorme mengder mat fra morgen til kveld, tomten på besøk og regelrette berg av julegaver. Moderate og mindre moderate mengder alkohol ble konsumert (jeg var blant de moderate, med en juleøl og 1 cl Baileys fordelt på elleve timer), og da klokken var ni var alle så trøtte og mette at folk begynte å dra hjem for å legge seg. Det passet både Mannen og meg ypperlig, og kvelden ble ikke sen for noen av oss.

En ergerlig ting er at jeg ikke har med meg kamera, så jeg kan ikke vise dere hvor fantastisk fint julepyntet huset til onkel Rolf var! Han har hundrevis av nissefigurer, julekrybber og sånne fine julehus til å ha telys i, det henger glittergirlander over alle døråpninger, blinkende lys langs taklistene, duftende svibler på bordene (og silkesvibler i vinduskarmene), klatrenisser i lysekronene... Et skikkelig julehus!

Nå vil jeg gå tilbake til å varme kroppen min og pleie den stakkars uttøyde magesekken min - som fikk i seg omtrent fire kilo mat i går - og så ønsker jeg alle en deilig avslappende første juledag.

Juleklem fra tante Jul!

 

Stikkord:

2 kommentarer

johanne

26.12.2010 kl.16:32

God jul. Skulle gjerne sett julehuset til Onkel Rolf--- og spist noen av de gode kakene han sikkert serverte ! Nå er dere vel hjemme i hverdagen igjen , tenker jeg- det er jo arbeidsdag i morra. Her har vi hatt fin jul med sol og klar himmel hver dag. Og is-på-innsida-av-vinduene-på-soveromma-kaldt !

Tante Jul

26.12.2010 kl.22:43

johanne: Å, det er så mye jeg gjerne skulle vist frem!

Og selvfølgelig fikk vi både banankake og en aldeles fantastisk myk og lett og kritthvit sockerkaka :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits