Tante Jul ønsker godt nyttår

Nå sånn to timer før det nye året begynner sitter jeg for meg selv med familien sovende i diverse stoler og senger rundt omkring i huset. Fyrverkeriene har gitt gjenlyd i mange timer allerede - jeg forstår småbarnsfamiliene som starter tidligere for barnas skyld, men hvorfor i all verden velger noen å sende opp rakettene sine midt på dagen, når det båre er lyst og overskyet? DET er bortkastet, det!

Nåja. Om et par timer kulminerer det nok, og hvis jeg er våken da skal jeg kikke ut av vinduet og være takknemlig for at jeg ikke står og fryser og risikerer liv og lemmer i en park et eller annet sted, som mange andre kommer til å gjøre. Jeg elsker fyrverkeri, men har alltid vært skeptisk til at det er dem med minst dømmekraft som er ivrigst etter å sende opp raketter når det kommer til stykket. Etter at noen fikk inn en fulltreffer midt i ansiktet på meg for en del år siden har jeg holdt meg unna offentlige steder på nyttårsaften. Jeg har glemt hvor mange sting jeg måtte sy, men det ble gjort uten bedøvelse, og på grunn av en brist i kinnbenet blåste jeg luft inn under huden på meg selv da jeg snøt meg etterpå, så jeg så ut som en lilla Anne-Kat. Herland på høyre side. I tillegg fikk jeg en "post-traumatisk tatovering", den eneste tatoveringen jeg har hatt, fordi krutt fra raketten satt fast i arret og fikk det til å se ut som om jeg hadde bommet grundig med eyelineren. Et par laseroperasjoner ordnet den saken, men nyttårsaften har ikke vært det samme siden...

I kveld hadde vi invitert en masse mennesker hjem til oss på pinnekjøtt. Oppgavene var fordelt, den av gjestene som hadde sagt at det ikke blir nyttår uten pinnekjøtt var ansvarlig for kjøttet og jeg skulle ta meg av tilbehør og dessert.
Vel, det gikk ikke helt som planlagt.
Kort fortalt har familien feiret alene i dag, med entrecote og champagnebrus, etterfulgt av en overdose hjemmelaget is og Rocky III på dvd. Det var helt ok.

Før det klarte jeg å komme meg ut med barna og tenne et bål:


Sixten fikk leke med stjernekastere, det var en stor suksess:


Han er så søøøøøt!


Hverken Ruben, Mannen eller jeg ble foreviget utendørs, for plutselig var Sixten borte!
Bare SE hvor grundig borte han var!


(Det var helt frivillig)

Selv om absolutt alle gjestene uteble hadde jeg bestemt meg for at bordet skulle dekkes litt sånn nyttårsaktig, og resultatet ble en hvit duk med en blondeløper på, en stjernegirlande og noen fine "frosne" telysholdere:


(innsiden av glassene er penslet med eggehvite og strødd med sukker)

Alt i alt en nyttårsaften som står i stil med året som har gått: Jeg har villet, og forsøkt, og ikke helt fått det til.
Men når jeg tenker tilbake, både på kvelden og året, så har det vært ganske bra. I store trekk.

 

Og så, endelig, til saken:
Dere som har lest bloggen min i dette året som har gått, og gitt meg støtte, bekreftelser og fine innspill, dere er FINE, dere! Og jeg ønsker dere et riktig riktig godt år. En stor og lang klem fra deres egen Tante Jul!

 

Stikkord:

4 kommentarer

fru Lyng

31.12.2010 kl.22:38

nyttårskvelden ble ikke som planlagt her heller. Her møter vi nok det nye året med sur stank av oppkast.

hehehe...så kaldt ut det der..

Godt nyttår til deg og dine.

Og det så da koselig ut tross for endringer i planenen. Og de lyktene var et fint tips;)

Nyttårsklem Janne

johanne

01.01.2011 kl.01:47

Kjære kjære du --godt nytt år . For meg ser det ut til at du har villet , forsøkt -- og tross at forventninger basert på andres innsats har slått feil noen ganger -- FATT DET TIL !!!!!!! Du har investert mye av deg selv dette året og fortjener stor honnør. Bortsett fra å være opptatt av å rose deg fikk jeg plutselig store bilder av 91 Stomperud og venninna hans (hva er det nå hun heter?) i hodet . Hva er det som skjer? God natt og godt nytt år. Åja Petra heter hun.

fru Back

01.01.2011 kl.11:41

Merkelig hvordan man kan legge planer og så blir det noe helt annet. Også blir det også greit. Bare litt om-møblering i hodet :) Og litt sånn filosofisk tenkt - så er det vel slik livet er i store trekk?

Takk for det gamle, tante Jul - og velkommen i det nye! Er veldig takknemlig for å ha "blitt kjent" med deg og dine i året som var :)

Stor nyttårsklem!

tøybleiemamma?

02.01.2011 kl.12:38

Det hørtes tross alt ut som en koselig nyttårsaften. Godt Nytt År!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits