Godt nyttår!

Ja, da starter vi et nytt år igjen. Denne gangen er det kinesisk nyttår jeg snakker om (ellers ville 2011 virkelig ha gått veldig fort).

Dere vet sikkert at de kinesiske årene følger en litt annen rytme enn våre, og at datoen for kinesisk nyttårsaften varierer litt fra år til år. Jeg har faktisk ikke satt meg så nøye inn i hvorfor, men det kan være så mye som en måneds forskjell på hvilken dato nyttårsaften faller på.
Den kinesiske zodiaken fordeler seg på tolv dyr, som igjen har fem elementer de kan høre sammen med, altså er det seksti år mellom hver gang vi får akkurat samme år/stjernetegn. I tillegg hender det en sjelden gang at vi får et gull-år, og det er ekstra stas. Om en er født i et gullår skal en visst ha hellet med seg gjennom hele livet. 2007 var den gylne grisens år, og det året ble det født rekordmange kinesere.
Tilfeldigvis ble min lille Sixten også født det året, det er derfor jeg kaller ham min lille gullegris iblant :).

Selv er jeg hare. Og i året som begynner nå fyller jeg trettiseks. Trettiseks er det samme som tre ganger tolv, og det betyr at dette året blir MITT år! Og i MITT år skal det sannelig skje store ting.

Jeg tol nettopp en kikk på nyttårsforsettene jeg skrev da vi feiret vanlig nyttår for en måneds tid siden, for å se om jeg er noe nærmere å oppnå noen av dem. Er det en mulighet for at jeg klarer dem i løpet av året?
Ja, et par av dem er faktisk innenfor rekkevidde! Oh joy!

"Jeg skal bli ferdig med det fordømte førerkortet". Jeg er ferdig med teorien, og dersom jeg ikke gjør noe veldig dumt kommer jeg til å ha førerkortet mitt i slutten av mars!

"Jeg har to prosjekter, prosjekt X og prosjekt Y, som jeg skal vie mer oppmerksomhet i aller nærmeste fremtid". Prosjekt Y har fått mengder av oppmerksomhet og første etappe er avsluttet. Venter i spenning på neste.

"Jeg skal ikke bli en bedre kone, jeg er nemlig god nok som jeg er". Jepp. Jeg har ikke blitt det spor bedre enn jeg var.

Alt i alt ser det ikke så verst ut, nå når året virkelig skal til å begynne. I tillegg til de av nyttårsforsettene som jeg har gjort noe med har jeg faktisk også gjort en stor ting for meg selv som jeg har ønsket meg lenge og ikke unnet meg. Det var på tide.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits