Julegavene du husker, eller: Husker du julegavene du fikk?

Nå et par måneder etter julaften har jeg tenkt på en ting.
I dagene rett etter jul var det mye snakk om hva vi hadde fått til jul, på bloggene var det side opp og side ned med bilder og beskrivelser av diverse julegaver vi hadde fått og eventuelt hvem vi hadde fått dem av. Alle var glade.

Men hvis du setter deg ned i dag og tenker etter, husker du da alt du fikk til jul? For bare to måneder siden?
Det tror jeg at det er mange av oss som ikke gjør. Og de av oss som har god hukommelse, kan vi si at vi bruker det vi har fått noe særlig?

For min egen del har jeg (selvfølgelig) reflektert en del over dette og kommet frem til at mange av gavene som jeg fikk faktisk har kommet til nytte. Jeg har for eksempel:


Pysjen jeg fikk av moren min. Den er i flittig bruk hver eneste natt når den ikke er til vask.
Da bruker jeg pysjen jeg fikk året før i stedet.
På bildet ser dere også skinntøflene jeg har arvet etter Mannens døde bestemor.
Hun ville sikkert vært glad over å se dem i bruk.


Av en svoger og svigerinne fikk vi denne supre kjøkkenkniven. Den bruker vi flere ganger i uken, både til kjøtt og grønnsaker. Jeg tror aldri jeg har eid en så skarp kniv før.


Søsteren og niesen min ga meg et Burt's Bees starter kit.
Leppepomaden er i daglig bruk, det samme er dagkremen. Fotkremen har jeg brukt to ganger,
og neglebåndskremen lukter aldeles fantastisk! Ikke et bruksområde som faller helt naturlig for meg, men sitronduften kan vel omvende selv den mest skeptiske til å ta seg bedre av fingrene sine.


Noen dager før jul fikk jeg en anonym pakke i posten. Innholdet var pakket som julegave så jeg sparte den til julaften. Det var... Tre bøker med spennende "fakta" om Chuck Norris. Bøkene står på do og underholder oss når det trengs.

Jeg fikk også flere ting som jeg har brukt en del. En teflonbelagt duk som vi har brukt masse men som er til vask for øyeblikket så jeg ikke fikk tatt bilde av den. En stor nissefigur som var "i bruk" i en måneds tid og som nå er pakket bort. Men den kommer nok frem igjen til neste jul! Og foreldrene mine ga oss en diger bøtte med honning, en boks Ricola-drops, en flaske rescue remedy og en tube rescue cream "til husholdningen". Rescue remedy hører naturlig med til kjøretimene mine og rett som det er ellers også, dropsene er borte forlengst, honningen er det fremdeles masse igjen av, men den brukes litt etter litt, og når jeg husker på det er rescue cream riktig bra å bruke når jeg får eksem her og der.

Jeg innbiller meg at jeg har en ganske høy "bruksprosent" på årets julegaver, at jeg lett kunne glemt bort en langt større del av dem enn det jeg har gjort. Men selv om jeg er såpass gammel at gavemengden er overskuelig år for år har jeg nok gjemt og glemt flere enn jeg liker å innrømme. Og det er det jeg tror veldig mange av oss gjør.
Derfor vil jeg oppfordre dere som leser til å sette dere ned og tenke igjennom hva dere fikk til jul og hvor mye av det dere bruker/har brukt. Hvis dere føler dere kallet til å skrive et innlegg om det så legg veldig gjerne igjen en kommentar, dette er jeg nysgjerrig på.

Og så vil jeg selvfølgelig oppfordre dere til å tenke nøye gjennom hva dere vil gi til venner og familie til neste jul. Vurder om dere kan gi noe som kan brukes, eller kanskje tilogmed brukes opp. Hvis dere vil spare penger og miljø og deres egen sinnsro senere på året skader det jo ikke å tenke litt på dette allerede nå. Og om en måned. Og i løpet av sommeren. Eller høsten.

 

 

Stikkord:

4 kommentarer

Gulltopp

23.02.2011 kl.23:55

Bra innlegg! Jeg er helt enig med deg, har tenkt over det samme selv! Jeg har glemt alt for mye av hva jeg fikk, jeg har så dårlig hukommelse! Angrer på nå at ikke jeg var en av de bloggerne som tok bilde av alt jeg fikk og hadde grundige beskrivelser til... :) Vi ønsket oss penger pga reisen, og det fikk vi en del av. Det var veldig nyttig! Når det kommer til gaver, pleier jeg ofte å kjøpe et par på jauarsalg, men i år har jeg liksom hatt nok med å bli ferdig med de jeg skulle gitt bort også. (KREMT!) Jeg likte pysjen din, det var en av de tingene jeg ønsket meg også! :D

Tøybleiemamma?

24.02.2011 kl.09:56

jeg skal jaggu meg sette meg ned å tenke over det, og kanskje blir det et blogginnlegg også.

Iselin - mommy, fashion.

24.02.2011 kl.11:29

Fine gaver du fikk :)

mixoffashion

24.02.2011 kl.15:10

Elsker Burt Bee's produkter ! :) Har en exfoliator selv ! :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits