Dumpster diving

Jeg er ganske god på gjenbruk. Mine egne eiendeler bruker jeg gjerne til de er istykkerslitt, og andres overtar jeg gjerne når de gir dem til meg, eller når jeg finner dem billig på loppemarkeder eller bruktbutikker. Men dumpster diving har jeg aldri riktig fått teken på. Dere vet, når en går forbi en container utenfor et hus der de pusser opp, og i containeren ligger alt mulig fint og brukbart som noen har tenkt å kvitte seg med. Og så bare strekker en seg over kanten, eller klatrer oppi containeren, og tar det med seg hjem. Gratis, miljøvennlig, og ikke tyveri i det hele tatt. Og om de som pusser opp betaler kilopris for å kaste søppel sparer de penger på det, de også.

Men altså. Jeg har aldri riktig fått det til.

Ofte er det høylys dag når en går forbi en slik container, og selv jeg bryr meg litt om hva folk tenker om de ser meg krabbe rundt i en container full av søppel. Noen ganger har jeg rett og slett ikke tid, og tenker at jeg kan jo bare gå tilbake litt senere. Begge disse situasjonene fører gjerne til at jeg venter litt for lenge, og så er containeren borte. Men i dag har jeg gjort det! Jeg har vært ute i det merkelige snøværet med barn og dobbeltvogn, og valgte å legge turen forbi en container som jeg har gått forbi på vei til jobb den siste uken. Jeg mente nemlig å ha sett noe fint oppi den:


Ta-daaaa! Nytt hagebord med to stoler.Møblene har litt... Patina, men det synes jeg bare er fint. Og så er de av jern. Tyngden av dem liggende oppå barnevognen gikk litt ut over styringen, og vi ble altfor brede til å gå på butikken så dit fikk jeg ta en ekstra tur etter å ha satt fra meg de nye skattene mine hjemme. Men alti i alt er jeg riktig fornøyd. Både med funnet og med mosjonen jeg fikk.

Er dere enige i at jeg var heldig?

I den sammenhengen tenker jeg på et avsnitt av svenske Antikrundan jeg så en gang. En dame hadde med seg et vevd gulvteppe, og da hun ble spurt hvor hun hadde det fra sa hun helt uberørt (ganske stolt, faktisk) at det hadde hun funnet i en container på Söder i Stockholm. Noen hadde kastet det, og hun hadde klatret opp i containeren og båret det med seg hjem. Det var digert og sikkert veldig tungt. Og signert av en kjent svensk billedveverske. Teppet ble vurdert til MANGE tusen kroner. Jeg håpet for meg selv at de som hadde kastet det ut så programmet og ergret seg, for det teppet ble sikkert byttet ut mot noe annet dyrt og designet, og jeg innbiller meg (her er det nok fordommene som taler) at folk som kjøper leilighet på Söder har masse penger og utgir seg for å ha god smak. Og her kom en dame fra en helt annen bydel og et helt annet samfunnslag og plukket med seg søpla deres og ble nesten rik på det. Hah.

Mine nye hagemøbler er nok langt ifra i samme kategori som teppet i programmet, men jeg skal nok få glede av dem allikevel :)
Faktisk lurer jeg på om jeg skal stikke innom den samme containeren en gang eller to til og se om jeg gikk glipp av noe...

 

Stikkord:

8 kommentarer

Rui96

26.02.2011 kl.15:40

Det var fint :)=)

A

26.02.2011 kl.16:01

Når jeg var liten gjorde jeg det samme.. Kunne ikke skjønne hvorfor folk kastet så mye fint.. Fant et helt sett med de styggeste pynteflisene noen sinne, men så var det DYR på de. Katter, hunder og hester og masse forskjellig.. Så jeg stablet boden full av fliser.. Vet ikke hva jeg tenkte å bruke de til, men de ble iallefall liggende i boden ganske lenge før papsen oppdaget de og kastet de ut..

Guro

26.02.2011 kl.19:41

Jeg elsker gjenbruk! i England var det sånne små butikker med bruktklær som var ganske billige hvor inntektene gikk til veledighet, fant mye fint der:) ellers så har jeg mammas klesskap, finner alt mulig rart der.

Her i København kjenner jeg en som er med i en "skrældeklubb" altså søppelklubb. De roter runt i søppelconteinerne til mstbutikker og finner alt mulig som blir kastet fordi de nettopp eller snart går ut på dato.... Og bakeriene kaster jo alt brød etter en dag!

... jeg gleder meg til våren, da kryr det av loppemarkeder her:)

MALIN

27.02.2011 kl.00:30

jag ÄLSKAR norska.. :D

Gulltopp

27.02.2011 kl.03:40

Så fine de var! De passet skikkelig godt inn hos deg. Gubben er ganske god på dumpster diving faktisk, de har en container utenfor jobben hans :D Vi har fått et blomsterstativ derfra bl.a. :)

Tante Jul

27.02.2011 kl.17:21

Guro: Søppelklubb, faktisk :) Det er som Kiwishopping for viderekomne. Og så ufattelig mye mat som kastes synes jeg det burde finnes flere sånne klubber!

I bygården til naboen min pleier (eller pleide, er ikke sikker) de å få bæreposer med daggammelt brød fra Åpent Bakeri - sånt luksusbrød til 45 kroner stykket. Jeg var skikkelig heldig å få noe fiken- og nøttebrød en gang, mmm :)

Tante Jul

27.02.2011 kl.17:30

Gulltopp: Kjekt med en container som står der hele tiden så en kan følge med på hva som havner i den etterhvert :)

johanne

27.02.2011 kl.20:07

Fine møbler . Te og kake i hagen til sommeren?

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits