En fin bok

Før jeg skulle ha oppkjøring hadde jeg en halvtime å slå ihjel nede i sentrum. Jeg var forferdelig nervøs og engstelig, og trengte virkelig et boost av en slag. Noe som kunne gi meg i alle fall litt tro på at jeg kunne klare det. Jeg prøvde å be litt, og å synge salmer for meg selv, men klarte ikke å fokusere. Men så gikk jeg oppover gågaten, og der ligger det en bokhandel med et stort utvalg kristne bøker. Jeg kastet meg inn i butikken, proklamerte at jeg trengte å kikke litt for meg selv, og satte meg til rette på gulvet foran alle kristenbøkene.
Den aller første boken jeg fikk øye på var denne:

Det er en nordmann som har gjendiktet versene fra Salmenes Bok i Bibelen, gitt dem et mer moderne språk og satt dem på rim. Jeg som ikke riktig har greid å kjempe meg gjennom hele Bibelen vil virkelig ha glede av denne!
I Salmenes Bok finnes alt, både klager, glede, sorg, tro, tvil, takknemlighet, og de fleste andre følelsene vi mennesker driver og har.

Jeg vet ikke om dere greier å tyde versene på forsiden av boken,
men andre vers var akkurat det jeg trengte akkurat da jeg fikk øye på det:

Ja, mot og styrke vil han gi,
og foten din skal ikke gli.
Han hjelper deg nok over!
Han mangler ikke råd og makt,
og du kan stole på hans vakt,
du vet han aldri sover.


Og begynnelsen av første verset:

"Jeg løfter mine øyne opp
mot fjellets steile skrent og topp..."

De to linjene plantet den gode gamle "jeg løfter mine øyne opp mot fjellene, hvor skal min hjelp komme fra? Min hjelp den kommer ifra Herren, himmelens og jordens skaper. Laa laLAla, Laa laLAla, Laa lalaa la la la LA (klapp klapp klapp klapp) Laa la LA la osv godt og grundig i hodet mitt. Så den satt jeg og nynnet på under oppkjøring.

Men jeg regner med at sensor er vant til litt av hvert fra kandidatene sine :)

 

 

Stikkord:

2 kommentarer

johanne

02.04.2011 kl.21:46

Tenk så godt at det finns ting som kan dempe nervøsiteten og berolige sinnet. Akkurat salme 121 liker jeg nok best i gammel versjon . Dessuten erstatter jeg siste ord i vers 4 med "meg". Har du forøvrig vennet deg til at du har lappen?

Tante Jul

02.04.2011 kl.22:23

johanne: Har ikke vennet meg helt til det ennå, nei. Men jeg merker at jeg gleder meg skikkelig til påskeferie og sommerferie, fordi at jeg kan bestemme meg for at jeg vil ta med barna et eller annet sted hen, og så bare putte dem i bilen og dra dit! :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits