Skal det være en prestegård?

Iblant kikker jeg på boligannonser.
Ikke fordi vi bestemt vurderer å flytte, og ikke egentlig for å "holde øye med markedet", heller. Men jeg kikker på boligannonser som mange av dere andre leser interiørblader. For meg er det mer inspirerende å se slitne gamle hus som trenger en omgang med slegge og malerkost enn å se stylete interiører i moteriktig hvitt (eller fondvegger i mettede farger eller stormønstrete tapeter eller hva det nå er som er moderne for tiden). Da kan jeg virkelig forestille meg hva som kunne gjøres for å få huset akkurat slik jeg ville ha det. Kanskje ville jeg tilogmed foretrekke å gjøre nesten ingenting.

Som regel bruker jeg søkekriteriene Västra Götaland - gård, villa - min 100 kvm - max pris 1,5 mill. For da kan jeg forestille meg at vi ville vært i stand til å kjøpe huset om det skulle slumpe til å være aldeles fantastisk. Men en sjelden gang iblant gjør jeg et helt usannsynlig søk i stedet. I dag valgte jeg minimum 200 kvm og minstepris 6 millioner. Da funket ikke Västra Götaland som geografisk kriterium, jeg fikk ta hele Sverige. Og hva tror du jeg kan få for 10,6 små millioner? Joda, dette:

En gammel prestegård, arkitekttegnet for hundrevis av år siden og med en hage og park som er tegnet av en berømt hagedesigner (kanskje bortsett fra kjøkkenhagedelen?)

Huset er på 276 kvadratmeter og tomten på over ni mål. Ingen naboer, i alle fall ingen en kan se...

Utsikten er fantastisk, og huset ligger høyt så det er sol hele dagen og året rundt.

Det er opptil flere slike "selskapsrom" som dette.

Og kjøkkenet er stort og deilig - det er naturligvis sitteplasser bak fotografen.

Jeg synes det er sjarmerende å se den gamle komfyren, og de overflatene som ser slitt ut i dette huset, de er slitt. Ikke bare bearbeidet for å få patina. Rent bortsett fra det er jo nesten allting hvitt, og det pleier jeg å synes er teit, men i noen sammenhenger fungerer det veldig bra.

Men om jeg hadde hatt ti-tolv millioner til overs ville jeg nok ikke kjøpt huset allikevel. Det finnes mye annet å bruke penger på :)

Bildene har jeg lånt fra Hemnet.se, forresten. Der er det mye fint.

 
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits